Forventer hektiske dager for handelsstanden

I år faller julaften på en mandag. Før det norske folk setter seg ned med julematen, står vi ovenfor årets mest hektiske uke for handelsstanden.

Publisert
I løpet av den siste uken før jul i fjor ble betalingskortene brukt for 14,1 milliarder kroner, og det ble gjennomført 32,3 millioner kortkjøp.

Fredag 14. desember i år ble det satt ny rekord i kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble det gjennomført i overkant av 6,5 millioner kortkjøp og dagsrekorden fra 22 desember i fjor ble så vidt slått.

- I løpet av helgen ser det ut til at den mest hektiske perioden for handelsstanden og julegavehandlende nordmenn var mellom 13:00-15:00 på lørdag. Men også søndagen var det til tider hektisk, og for første gang ble det på en søndag gjennomført mer enn 3 millioner kortkjøp, sier informasjonssjef i Nets, Stein-Arne Tjore.

Totalt ble det i løpet av fredag 14. til og med søndag 16. desember gjennomført 15,5 millioner kortkjøp med en omsetning på 6,27 milliarder kroner. Sammenlignet med nest siste helg før jul i fjor er dette en økning i antall kortkjøp på fire prosent, og en omsetningsvekst på 2,9 prosent.

Fra 1. til 15. desember i år er betalingskortene benyttet 71,9 millioner ganger, noe som er en vekst på ni prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningen med kort har i denne perioden vært på 27,8 milliarder kroner, en økning på 6,6 prosent.