Nytt liv til gamle bøker: Her er det blitt julepynt av gamle bokomslag, som et eksempel på samarbeidet mellom Fretex Redesign og Mester Grønn.

Mester Grønn og Fretex samarbeider om julepynt

Mange brukte bøker havner rett i papiravfallet når det ryddes i bokhyllene, men noen finner heldigvis veien til Fretex. Mester Grønn og Fretex har inngått et unikt samarbeid for å bruke gamle bøker som en ressurs på en ny og bedre måte.

Publisert

Hver eneste dag får Fretex inn store mengder brukte bøker. Selv om mange blir solgt til glede for nye lesere, er det fortsatt tonnevis med bøker igjen. Boksidene kan resirkuleres som papir, men selve bokpermen kan dessverre ikke resirkuleres. Permene blir brent opp hvis de ikke får nytt liv som noe nytt. Fretex Redesign har stort fokus på gjenbruk og lager blant annet nye notatbøker, bagasjetagger og postkort av permene, som så selges i deres butikker.

Unikt samarbeid

Høsten 2017 startet Fretex og Mester Grønn et unikt samarbeid for å utvikle julepynt av materialene som blir levert inn til Fretex. Mange gamle bøker har nydelige permer med trykk i fine farger og detaljer i gull og sølv. Gjennom et helt år har bøkene blitt sortert for å finne permer som kan brukes til vakre gavelapper og juletrepynt. Hvert eneste produkt er unikt og laget for hånd i Norge.

Verdifull arbeidstrening

Fretex Redesign gir verdifull arbeidstrening og håp for fremtiden til mennesker som av en eller annen grunn er utenfor arbeidslivet. Mennesker i alle aldre, med eller uten arbeidserfaring, etnisk norske og fremmedspråklige, faglærte og ufaglærte, får mulighet til å prøve ut egen arbeidskapasitet, evne til læring og oppleve mestring. Arbeidsoppgaver og arbeidstid tilrettelegges den enkelte jobbsøker.

Gjennom prosjektet med Mester Grønn får flere muligheten til å komme seg ut i arbeidslivet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS