Foto: Jaktia Landbys Östersund
Foto: Jaktia Landbys Östersund

Svensk jaktkjede blir norskeiet

Knut Axel Ugland kjøper den svenske jaktkjeden Jaktia. Fra før eier han Holding Schou som er Norges største våpenimportør, samt Flyfish Eueope som er blant de største i Europa på fluefiskeutstyr.

Publisert

I Finansavisen, som omtaler oppkjøpet, omtales Knut Axel Ugland som ’jakt-, fiske og reiselivsinvestor’: – Kjøpet av Jaktia er et viktig ledd i vår satsing innen detaljhandelen for jakt- og friluftsprodukter, og vi ser fram til å bidra til fortsatt vekst og utvikling av Jaktia-kjeden, sier Ugland i forbindelse med oppkjøpet.

Franchisekjeden består av 34 butikker fra Skåne i sør til Kiruna i nord. Jaktia hadde i 2015 en omsetning på 33 millioner kroner, som ga et overskudd på 5,6 millioner.

Schous Holding eier også to tredjedeler av aksjene i Jakt og Friluft i Arendal som driver netthandel med utstyr til jakt, fiske og friluftsliv.

Det Grimstad-baserte holdingselskapet er fra før tungt engasjert i luftfart, reiseliv og investeringer i detaljhandel og shipping. Konsernomsetningen er på 1,4 milliarder kroner.

(Kilde: Finansavisen)

Powered by Labrador CMS