Gigantisk uteservering i Karl Johans gate

Restaurantene mellom Rosenkrantzgate og Universitetsgata setter opp 400 stoler og pynter opp for Oslo-borgerne og turistene gjennom initiativet Karl Johans Sommerservering.

Publisert Sist oppdatert
Busser og biler må finne andre veier i sommer. I tillegg rigges det opp en scene, hvor blant annet Oslo Jazzfestival vil være i august. Artister som ønsker en scene i sommer inviteres til å melde seg.

Roser kommunen


Det er mye byggearbeider i sentrum. Paleet har startet sin oppussing innvendig, Saras Telt skal rives, Universitetet er pakket inn, Slottsbakken er stengt for totalrenovering, og 1. juli stenges gatene rundt Stortinget av sikkerhetshensyn.

- For at ikke området skal se ut som en byggeplass i sommer hadde restaurantene her lyst til å foreslå noe helt nytt, sier Øystein Aurlien, senterleder ved Paleet og primus motor for tiltaket som har fått navnet "Karl Johans Sommerservering".

O'Learys, American Bistro, TGI Fridays, Egon, Ben & Jerry's og Hard Rock Café flytter ut på gata, som stenges for gjennomkjøring av biler og busser i perioden fra lørdag 15. juni til 18. august.

– Ideen kom fra en av restaurantene her, og vi så at den var så "hårete" at vi var nødt til å forfølge den med en søknad til kommunen. Oslo Kommune, med byråd for Miljø og Samferdsel Ola Elvestuen i spissen, fant ideen god fra første stund, sier Aurlien, som forteller om en mottagelse til ideen som har vært over all forventning.

– At vi nå får til noe slikt i Oslo, på så kort varsel, er nærmest for et mirakel å regne. Her har alle i kommunen – inkludert både politi og brannvesen - virkelig sett hvor bra et slikt tiltak er for å skape liv i sentrum. Dette prosjektet er nok et eksempel på hvordan kommune og næringsliv kan samarbeide!

Jazzfestival


120 blomsterurner skal settes ut, sammen med 400 stoler, bord, parasoller, en scene med tak, og mere til. Totalt investeres et betydelig beløp i dette prosjektet, med Strøksforeningen Studenterlunden som søker og organisator.

– Karl Johans Sommersevering vil holde åpent hver dag, fra 11 til 11, og hele prosjektet avsluttes sammen med Oslo Jazzfestival. De vil arrangere mange minikonserter her i august, frem til både de og vi avslutter søndag 18. august. Vi håper på en lang, folkerik og levende sommer på Karl Johan, og inviterer alle som ønsker å bidra til dette å melde seg, avslutter Aurlien.