Google Home og Google Home Mini kan forhåndsbestilles fra i dag både på nett og i butikk. (Foto: Elkjøp)

Elkjøp først ute: Hey Google!

«Spill av Suits i stua. Demp lyden på Spotify i andre etasje!» I dag kan Google Home og Google Home Mini forhåndsbestilles hos Elkjøp.

Publisert

– Dette kommer til å endre måten vi bruker teknologi på, med vår egen stemme som verktøy, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Det er en snau måned siden Google lanserte sin taleassistent på norsk, som er utviklet over tid for å sikre at assistenten skal være tilpasset norsk språk, dialekter, humor og kultur.

Elkjøp-sjefen selv er veldig fornøyd med å være først ute i elektronikkbransjen med å tilby Google Home på norsk.

– At vi nå kan tilby kundene våre smarte taleassistenter er veldig spennende! Vi har sett en sterk etterspørsel etter smart-enhetene over tid og vi er nå klare for å kunne tilby denne innovasjonen. Sammen med vår nye tjeneste Google Home setup, skal vi hjelpe kundene våre å ta i bruk produktene, både i butikk og hjemmefra med fjernstyring. Google Home vil bidra til å spare tid og samtidig forenkle hverdagen, sier Tønnesen.

Spekulasjoner rundt lansering

Det har vært mye rykter og forventninger knyttet til når Google ville lansere sine smarthøyttalere etter at Google-assistenten ble tilgjengelig på norsk tidligere i år på telefonen. Nå åpner Google-sjefen opp og gleder seg til at Google Home blir tilgjengelig for alle.

Fredrik Tønnesen: – Fra 24. oktober vil produktene være på plass i Elkjøp-butikker over hele landet. (Foto: Elkjøp)

– Norge har alltid tatt varmt imot ny teknologi, og jeg gleder meg til å se Google Home finne sin plass i norske hjem fremover. Familieliv og samhold har alltid vært utrolig viktig for nordmenn, og disse smarthøyttalerne vil gi oss nyttig hjelp i hverdagen som frigjør mer tid til å være sammen med hverandre og skape felles opplevelser, sier Google Norge-sjef Jan Grønbech.

Forventer heftig salg før jul

Markedslederen Elkjøp forbereder seg på at salget av Google Home-enheter, som er en del av Elkjøp sitt fokus på smarte hjem, kommer til å ta helt av. Vi skal ikke bli overrasket om det ligger en taleassistent under juletreet i år, skal vi tro Elkjøp-sjefen.

– Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en hit og absolutt årets julegave! Når man har omfavnet teknologien, vil man fort venne seg til hvordan det er å ha sin egen personlige digitale assistent i huset.

Og det er heller ingen hemmelighet at dette er et produkt som ikke bare gjør det praktiske enklere – men det er skikkelig gøy også!

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS