Halden Storsenter bygges om til kultur- og flerbrukshus.
Halden Storsenter bygges om til kultur- og flerbrukshus.

Kjøpesenter bygges om til kultur- og flerbrukshus

For to år siden stengte de siste butikkene på Halden Storsenter. Nå bygges det om, og neste år er det ferdig konvertert til kultur- og flerbrukshus.

Publisert

Veidekke opplyser i en pressemelding at de har fått i oppdrag av Halden kommunale pensjonskasse å bygge om Halden Storsenter. Det tidligere kjøpesenteret skal bli et kultur- og flerbrukshus for byens innbyggere med blant annet kinosenter og bibliotek. Kontrakten er på nær 130 millioner kroner.

Oppdraget omfatter detaljprosjektering og ombygging av Halden Storsenter fra kjøpesenter til flerbrukshus med bl.a. kino, bibliotek, familiens hus, frivillighetssentral og ungdomsklubb.

Prosjektet innebærer en total transformasjon og et betydelig områdeløft i tråd med Haldens byutvikling. Det totale arealet som skal ombygges utgjør i overkant av 11.500 m2.

– Vi takker så mye for tilliten og ser fram til å komme i gang med byggearbeidene om noen uker. Det er en stor glede og en ære å få et slikt oppdrag som vil bety så mye for mange av Haldens innbyggere når det står ferdig. Dessuten var det Veidekke som bygde Halden Storsenter for over 20 år siden, og da er det veldig hyggelig at vi som lokal aktør nå tar ombyggingen også, sier daglig leder Bård Degnes i Veidekkes datterselskap Øst AS.

Byggearbeidene starter i løpet av september med planlagt ferdigstillelse i oktober neste år.