Heymat vant pris på Ambiente

Tre norske selskaper var utstillere på Ambiente. Et av dem var Heymat som var der for første gang. De var ikke snauere enn at de vant en pris.

Publisert

Salgssjef Tina Østrem og digital markedsfører Ida Karlsen gjennomførte mange samtaler i løpet av messen.

– Vi opplevde stor interesse for våre produkter fra de som passerte standen vår. De ble imponert over historien og produktene våre. Ofte hørte vi "wow", sa Østrem til Retailmagasinet.

Hun bekreftet at det ikke er gratis å være utstiller på Ambiente en uke, men de satser på at økt oppmerksomhet i nye land rettferdiggjør messedeltakelsen.

Fra B2B til B2C

Ekteparet Sonja Djønne og Thoralf Lian etablerte Heymat i 2016. Thoralf er tredje generasjon med erfaring fra vaskeri. Målet for selskapet er å tilby hjemmemarkedet dekorative designmatter av samme høye kvalitet som industrimatter.

Selskapet holder til i industribyen Mo i Rana. Lang erfaring fra produksjon av industrimatter er tatt med seg over til produksjon av matter for private hjem.

Heymat har vokst fort. I fjor fikk de en omsetning på snaut 13 millioner kroner, og i år ser det for seg 18 millioner, sa Østrem.

Kvalitet

Heymats matter selges i butikker hvor kvalitet og design verdsettes, bl.a. Illums Bolighus.

De store, brede kjedene ønsker Heymat å unngå. Totalt har Heymat 80 forhandlere.

Kvaliteten er høy. Tina Østrem understreker miljøprofilen: Noen av mattene deres har 50 prosent gjenvunnet plast, mens andre har 100 prosent.

Gummi på undersiden får mattene til å ligge i ro. Også gummien er gjenvunnet.

– Man finner brukte Heymat-matter på Finn, noe som sier sitt om varigheten. Det har ikke vært vanlig å finne brukte matter på Finn, forteller Karlsen.

Vant pris

Ambiente-debutanten var ikke snauere enn at de vant German Design Award for sin Heymat+ kolleksjon, med sitt 3D-design inspirert av naturen, designet av Kristine Melvær. Det var de tre faktorene industrikvalitet, bærekraft og moderne design som var utslagsgivende. Juryen pekte på det geometriske mønsteret – som passer med omgivelsene uten at det går ut over evnen til å fjerne skitt – og det faktum at resirkulerte flasker er brukt i produksjonen.

Heymat har også vunnet flere designpriser de senere årene, blant annet motta DOGA-merket for design og arkitektur så sent som i januar.