ÅPNING: Bekkestua-kundene ønskes velkommen til et helt nytt apotek. Apoteker Mohammad Nouri Sharikabad holder saksen, mens Asgeir Moripen, adm. direktør i Norsk Medisinaldepot AS, holder båndet.
ÅPNING: Bekkestua-kundene ønskes velkommen til et helt nytt apotek. Apoteker Mohammad Nouri Sharikabad holder saksen, mens Asgeir Moripen, adm. direktør i Norsk Medisinaldepot AS, holder båndet.

Høyteknologisk apotek på Bekkestua

Lista er lagt skyhøyt for det nye apotekkonseptet på Vitusapotek Bekkestua. Her kombineres farmasøytisk ekspertise, digitale informasjonsverktøy og kvalitetssikrede apparater for å gi kundene den beste rådgivningen.

Publisert
- Banebrytende
Vitusapotek Bekkestua åpnet dørene 20. juni, og er et banebrytende apotekkonsept i Norge i følge Janicke Ruud Nielsen, commercial director i Norsk Medisinaldepot/Vitusapotek. Målet med det nye konseptet er å gi kunden en positiv opplevelse og ta i bruk teknologi for å gi kunden bedre helsehjelp og service. Farmasøytisk kompetanse skal settes i sentrum, og hele apoteket er utformet for å optimalisere mulighetene for konsultasjoner og informasjonsutveksling til det beste for kunden. Blant annet er det spesialutformet områder i apoteket for rådgivning og selvbetjening. Produktpresentasjonen er gjort tilstands- og løsningsorientert, og integrerte digitale selvbetjeningsverktøy gir hver kunde raskt tilgang til relevant informasjon.

- Dette er fremtidens apotek, mener Janicke Ruud Nielsen.

Tre fokusområder
Hudpleie, smertelindring og god resepthåndtering er de tre områdene som får hovedfokus i det nye konseptet.
– Dette er tre svært naturlige områder for Vitusapotek å fokusere på sier Ruud Nielsen. Vitusapotek har siden 2006 hatt en sterk satsning på hudpleie og har etterutdannet en lang rekke ansatte innen hudpleie. Nå ønsker vi å videreføre denne satsningen også til en mer helhetlig satsning rundt riktig smertelindring for våre kunder, sier Ruud Nielsen, som understreker at resepten fremdeles har en naturlig hovedrolle i apotek.

- Det ønsker vi selvfølgelig å ivareta også med dette nye konseptet.

Europeisk apoteknettverk

Det nye konseptet omfatter dessuten innovative helsetjenester for pasienter, og en ny måte å fokusere på utvalgte områder på. Konseptet er basert på beste praksis fra europeiske Celesio-apotek. Vitusapotek er en del av det tyske selskapet Celesio, og har bidratt sterkt til utviklingen av det nye konseptet med satsingen og erfaringene man har gjort seg på riktig hudpleie. Med nyskapende tjenster og et utmerket produkttilbud er målsetningen med konseptet å bidra til et mer effektivt og bærekraftig helsetilbud fra apotek. I følge en pressemelding har Celesio med dette apotekkonseptet ambisjoner om å effektivt, og med følelser, levere innovative helsetjenester som inspirerer til mer positive liv, samt realisere en visjon om en sunnere verden hvor hvert enkelt menneske kan leve sitt liv til det fulle. Vitusapotek Bekkestua er først ut i Norge.