Hundre Trygg E-Handel-godkjente bedrifter

Byggevarekjeden Maxbo har sertifisert sin netthandel. Dermed har tallet på Trygg E-Handel-godkjente bedrifter i Norge passert 100.

Publisert Sist oppdatert
– Da vi åpnet Maxbo sin nettbutikk i april var vi aldri i tvil om at vi skulle søke Trygg E-Handel-godkjenning, sier Erlend Weiby, som har ansvaret for byggevarekjedens nettsatsing.

- Større gjennomsnittsordre


- Vi ser på Trygg E-handel som et kvalitetsstempel og vet at en slik godkjenning betyr ekstra trygghet for våre kunder. Akkurat dette er svært viktig for en nettbutikk i en bransje der e-handel fortsatt er uvanlig, påpeker Weiby, som allerede nå ser at typiske nettordrer skiller seg fra vanlig butikkhandel.

– Gjennomsnittsordren på nett er mye større, og varene er mye tyngre. Grunnen er blant annet at nettkundene får levert varene på døra til det vi mener er en rimelig frakt. Da er det fristende å få terrassen, parketten og laminatene kjørt direkte hjem, sier Weiby, som forteller at Maxbo sin nettbutikk i dag dekker 80 prosent av Norges befolkning.

– På grunn av varenes spesielle art står vi selv for transporten, og har derfor måttet sette en grense for hvor langt unna våre butikker vi kan levere. Men dette er under utvikling. Vi jakter på nye og bedre løsninger, som for eksempel muligheten for å hente nettbestilte varer i våre utsalg, men så langt er vi ikke kommet ennå.

Weiby er overbevist om at e-handel med byggevarer er kommet for å bli.

– Dette er noe kundene vil ha, og etter hvert som vi får flere produkter ut i vår nettbutikk, vil interessen bare øke.

Trygge rammer


Daglig leder i Distansehandel Norge, Gerhard Anthun, gleder seg over å ha fått Maxbo som medlem og over å ha nådd så mange bedrifter i løpet av de vel to år sertifiseringsordningen Trygg E-Handel har eksistert.

- Foreningen har i alle år hatt strenge krav til medlemmenes ansvar overfor sine kunder, og til innholdet i og oppfyllelsen av sine kjøpsbetingelser, sier Anthun.

- Med Trygg E-handel ønsket vi å utvikle trygge rammer og rutiner for den raskt stigende omsetningen på nettet. Ved godkjenning forplikter netthandelsbedriftene seg på en rekke områder, og sikrer forbrukeren de rettighetene norsk lov gir dem. Trygg E-Handel-logoen er også en garanti mot ikke å havne i klørne på stadig flere nettpirater, påpeker Anthun.