Adm. dir. og eier Karin Lindahl i Indiska beklager at de legger ned alle de fem fysiske butikkene i Norge. Hun holder døra åpen for butikker i Norge igjen i framtida, men velger nå å satse på netthandel.
Adm. dir. og eier Karin Lindahl i Indiska beklager at de legger ned alle de fem fysiske butikkene i Norge. Hun holder døra åpen for butikker i Norge igjen i framtida, men velger nå å satse på netthandel.

Indiska stenger alle butikker i Norge

Indiska har bestemt seg for å stenge de fem fysiske butikkene i Norge. Reduksjonen i antall kunder i butikkene som følge av koronapandemien var for stor til at butikkene kunne være lønnsomme.

Publisert

Det skriver kjeden i en pressemelding fredag.

Opphørssalget har startet i de berørte butikkene. Indiska har som mange i fysisk retail blitt rammet av koronapandemien. Nedgangen i besøkende har i for stor grad påvirket kjedens fem butikker i Norge. De berørte butikkene er: Gjøvik, Storgata i Oslo, Strømmen, Bergen og Trondheim.

- Det er alltid utrolig kjedelig å måtte stenge butikker, og selvfølgelig er det noe vi prøver å unngå i den grad vi kan. Selvfølgelig vil vi ha fysiske butikker i Norge, men slik situasjonen er akkurat nå, er det ikke mulig for Indiska. Vi har mange lojale kunder i Norge, og vi jobber hardt for å gjøre Indiskas tilbud så tilgjengelig som mulig for alle lojale kunder i Norge, hovedsakelig gjennom utvikling av netthandelen, sier Karin Lindahl, administrerende direktør i Indiska.

Indiska har hatt vekst i butikksalget i august og september, mens oktober har vært på linje med salget i 2019. Butikkene i Norge har imidlertid prestert dårligere enn kjeden som helhet grunnet mindre trafikk som følge av koronarestriksjoner og økt smittespredning.

Netthandelen i Norge har vist en økning på 50% siden mars. Selv om netthandelen har vært veldig sterk i Norge, kompenserer den ikke helt for den skuffende trafikken til de fysiske butikkene, skriver Indiska.

Kjeden vil begynne opphørssalget umiddelbart, men har ikke satt noen sluttdato for når stengingen av de fysiske butikkene i Norge skal være fullført.

Indiska utelukker ikke at butikker kan bli aktuelt igjen i Norge i fremtiden, men alt fokus er på å utvikle netthandelen.

Powered by Labrador CMS