Stemningen i Bergstaden er magisk i juletida.
Stemningen i Bergstaden er magisk i juletida.

Julestemning en hel måned på Røros

På grunn av koronaen som setter bom for store folkeansamlinger, blir julehandelen annerledes i Bergstaden. ‘Jul på Røros’ har gått fra fire dagers julemarked til julestemning fra 28. november og ut desember.

Tekst: Odd Henrik Vanebo
Foto: Gjermund Holt

Det opplyser Lillian Sandnes, arrangementsansvarlig i Visit Røros, til Retailmagasinet, og føyer til en entusiastisk invitasjon:

Jakten på julestemningen

– Her venter snøhvite gater, snøhauger for lek og moro, bålpanner og reinskinn for kos og hygge og ellers en julepyntet julestad. Vi har vektlagt trivsel og hygge ved å pynte ekstra i år, det trenger vi i denne ekstra mørke desemberen dette året.

Julemarkedet varer i én måned.
Julemarkedet varer i én måned.

Som tidligere er Bergstaden vel verdt et besøk i adventstiden og i hele jula, fremholder hun med styrke:

– Kom igjen! Jakten på julestemningen tar du selv. Til hjelp har vi laget et kart med illustrasjoner. Vi kan nesten garantere at jakten blir vellykket!

– Ellers anbefaler vi sterkt å bestille seg en tur med hest og slede. Julenissen er også veldig opptatt av at alle må holde seg friske til jul, derfor har han satt opp en postkasse, og laget plakater som minner oss på godt smittevern.

Ta spaserturen gjennom Julestaden

Ha opplegget klart for jakten på julestemninga i Julestaden Røros, råder Sandnes, som har opplegget klart:

– Hvem vet hvor nissen holder til, og hva venter i smale veter, portrom, stabbur og fjøs? Ta med hele familien på oppdagelsesferd i Julestaden Røros, her finner du garantert julestemning!

Lillian Sandnes, arrangementsansvarlig i Visit Røros, inviterer til en rundtur i Bergstaden.
Lillian Sandnes, arrangementsansvarlig i Visit Røros, inviterer til en rundtur i Bergstaden.

– Parken på Nilsenhjørnet er en god start på ferden, mon tro om både nissefars hesteslede og postkassen hans står igjen her? Fortsettelsen til fots, eller stikk innom Røros Turistkontor like ved og lei en spark for noen timer – da blir det ekstra artig!

– Fra parken går ferden gjennom Stengelveta til paradegata, Bergmannsgata. Ta gjerne av i Finneveta og over brua til Flanderborg. Her handlet Pippi Langstrømpe sine julegaver og juleknask. Blant fargerike trehus fortsett videre oppover Flanderborg-gata, kanskje hvor man kan få snurten av en liten blånisse eller postmannen som holdt til her.

– Herfra videre til de små husa i Sleggveien – det er mulig fjøsnissen har tatt seg en hvil og satt ifra seg fjøslykta ute her. Følg stien over Slegghaugan og ned til brua til Malmplassen. Høres lyden av skåk-klokka er ikke hesten langt unna!

Julepyntede butikker

– Nå blir det nedoverbakke, men ikke spark eller løp altfor fort, for i Mørkstugata er det mange spennende portrom vel verdt å stikke innom! Herfra over til Kjerkgata: Her sanses den nostalgiske julestemninga blant koselig julepyntede butikker og gårdsrom fra toppen og helt ned til Nilsenhjørnet igjen.

– Vel tilbake, ta en hvil på reinskinnet rundt bålpanna i parken. Vi tør nesten garantere at jakten på julestemninga blir vellykket, forsikrer Lillian Sandnes.

Røros Sport
Røros Sport
Powered by Labrador CMS