KICKS setter psykisk helse på dagsordenen

Stadig flere unge kvinner berøres av dårlig psykisk helse, men det er fortsatt få som våger å snakke om det. KICKS har derfor startet S.H.A.R.E.

Publisert Sist oppdatert
S.H.A.R.E. er et langsiktig initiativ der KICKS sammen med organisasjonen Mental Helse Ungdom vil bidra til å øke kunnskapen om dårlig psykisk helse slik at flere våger å prate om det – og be om hjelp.

I Norge rapporterer hele 4 av 10 jenter at de bekymrer seg mye og at livet er et slit. Om man ikke har vært rammet selv, er det stor sannsynlighet for at man kjenner noen som ikke har det bra.

- For oss er det viktig at vårt engasjement bunner i noe som mange av våre medarbeidere og kunder kan relatere seg til, og hvor vi tror at vi kan gjøre en forskjell. Derfor føles det naturlig for oss å starte S.H.A.R.E, sier Zrinka Wergeland, markedssjef i KICKS.

I tillegg til å bidra finansielt til Mental Helse Ungdoms arbeid, kommer KICKS blant annet til å benytte seg av sine egne kommunikasjonskanaler for å snakke om psykisk helse, og hvordan man kan jobbe forebyggende. Gjennom Norges største skjønnhetsmagasin, KICKS Magazine, og gjennom sine 74 butikker i Norge vil KICKS sette temaet på dagsorden.

Mental Helse Ungdom er en organisasjon som jobber for å bedre ungdommers psykiske helse. Gjennom arrangering av treffsteder og sommerleirer i landets største byer og tettsteder jobber de for at ungdom skal kjenne tilhøringhet og skape minner for livet. Prosjektet ENSOMLYTTER tilbyr unge en mulighet til å snakke med en psykologstudent hvor ellers ventelistene til en henvist psykolog er lang. I tillegg jobber Mental Helse Ungdom politisk for at det skal være et bedre tilbud til unge som opplever dårlig psykisk helse gjennom skole og helsevesen.

- Vi har behov for å snakke om det som skjuler seg under overflaten. Det er ikke farlig å ikke føle seg bra, men det kan være farlig å ikke snakke om det. Vi kan alle rammes av dårlig psykisk helse og det er en stor glede at KICKS løfter temaet slik at så mange unge kvinner som mulig ser det, sier Aida Tesfai, organisasjonssjef Mental Helse Ungdom.

For hvert solgte produkt fra KICKS eget merke fra makeup-, hudpleie-, og hårpleiesortimentet får Mental Helse Ungdom én krone.

S.H.A.R.E står for:
S - Support local organizations
H - Hire in mentorship program
A – Ambassadors
R - Raise awareness
E - Empower young women