Slår seg sammen med Happy Homes

Happy Homes, med 99 butikker i Sverige, slår seg ved årsskiftet sammen med Vakre hjem, med 78 butikker i Norge, til Nordens største forhandlereide fargehandelskjede .

Publisert Sist oppdatert


Den fusjonerte kjeden vil bli Happy Homes-profilert. Vakre hjem skriver på sin hjemmeside: “Sammen skal vi fargelegge Norden, norske Vakre hjem og svenske Happy Homes.To farge- og interiørkjeder som begge har satset på fagkunnskap og lokale butikker med stort utvalg til gode priser. Sammen blir vi nå dobbelt så store. Det gir:bedre innkjøp, mer kunnskap, stort utvalg og gode priser der du bor.

Happy Homes er Sveriges eldste kjede innen farge- og interiør og Vakre Hjem er den kjeden som har vokst raskest i Norge de siste årene. Begge er frivillige kjeder som satser på rådgivning og lokal fagkompetanse.”

“Happy Homes og Vakre hjem har nesten sammenfallende sortiment og den samme filosofien i bunn for driften. Vi tror på sterke, lokale faghandelsbutikker som kan gi kundene gode råd og riktige produkter.

Sammen blir vi Nordens største med 177 medlemsbutikker i både Norge og Sverige, noe som vil gi våre medlemsbutikker økt konkurransekraft på begge sider av kjølen.

Beslutningen er tatt og det praktiske settes i gang fra årsskiftet 2016/2017 med felles navn, profilering og innkjøp. I løpet av neste år skal konseptet rulles ut i full bredde, og du kan være med på laget.”

Happy Homes styreleder Magnus Ohlsson sier til Dagens Handel at sammenslåingen kommer kommer til å gi vesentlig økte innkjøpsvolumer, som vil gi en helt annen forhandlingsposisjon overfor leverandørene.

Han opplyser at Vakre hjem nylig ble slått sammen med en annen kjede, Malia.

– Ved å gå sammen med oss nå, slipper man å gjenmomføre en egen fusjonsprosess med Malia, sier Magnus Ohlsson.