Stadig flere konkursrammede Toys R Us-butikker havner i andre kjeder. (Ill. Foto: Odd Henrik Vanebo)
Stadig flere konkursrammede Toys R Us-butikker havner i andre kjeder. (Ill. Foto: Odd Henrik Vanebo)

Nordic Toy Team dominerer leketøybransjen

Det har vært stor aktivitet i leketøybransjen etter konkursen i danskeide Top-Toys Norge AS, som hadde 48 butikker her hjemme. Nordic Toy Team er blitt landets klart største aktør i leketøybransjen gjennom oppkjøp av totalt 18 tidligere Top-Toys-butikker.

Publisert

Nordic Toy Team eier fra før av konseptene Ringo og Kozmos her til lands, dessuten Lekextra i Sverige, til sammen ca. 250 butikker.

‘Strategisk oppkjøp’

Om ervervelsen av de 18 tidligere Top Toys-butikkene sier styreleder Dan Helge Bjørneset i en pressemelding: – Det dreier seg om et strategisk oppkjøp der vi nå får fylt opp en del ‘geografiske’ hull i kjeden som etter dette vil ha en årlig omsetning over disk på 850 millioner kroner bare i Norge og nærmere en milliard kroner i omsetning hvis man tar med butikkene i Sverige.

Fortsatt konkurranse

Men det er fremdeles konkurranse i bransjen. I går kunne vi melde at svenske Lekia satser stort i Oslo-området med tre nye leketøysbutikker. I løpet av våren åpner kjeden på Triaden kjøpesenter i Lørenskog, og vi er allerede på plass i Oslo City og Byporten. Lekia påberoper seg å være største aktør i leketøybransjen i Norden.

Om Nordic Toy Team

På egen hjemmeside gis status for gruppens posisjon i leketøybransjen:

Nordic Toy Team AS drifter i dag leketøykjedene Kozmos, Ringo og Lekextra (Sverige) og har kontor sentralt ved Gulskogen Drammen. Kjedene har i dag ca. 200 butikker i Norge og 36 i Sverige, og er betydelige aktører i dagens leketøymarked.

Våre hovedoppgaver er å være butikkens servicekontor, utvikle og implementere kjedenes markedsføring og kampanjeaktiviteter, drifte IT-systemer og organisere kjedenes egenimport av varer. Selskapet ble stiftet i 1991 og har i dag 11 ansatte. Selskapet har god og sunn økonomi.

Om kjedene i Nordic Toy Team

Leketøykjeden Ringo AS er Norges eldste og største frivillige kjede med ca. 130 butikker fra Lista i Sør til Vardø i Nord. Butikkene våre drives av motiverte og serviceinnstilte kjøpmenn, som er godt over middels interessert i leketøy.

KOZMOS har en meget god markedsdekning i Norge med ca. 70 butikker, og har som mål er å være etablert alle steder hvor kundegrunnlaget er stort nok for lønnsom drift av en leketøybutikk. Alle butikkene drives av kjøpmenn med stor kompetanse om både leketøy og sitt lokale marked. 

Lekextra er en svensk leketøykjede som har ambisjoner om å være ditt førstevalg når det kommer til leker. De er opptatt av å ha et bredt spekter av merkevarer og skille seg ut fra konkurrenter.

Powered by Labrador CMS