OPPKJØP: Polarn O. Pyret overtar selv 24 butikker og e-handelen til Polarn O. Pyret i Norge.
OPPKJØP: Polarn O. Pyret overtar selv 24 butikker og e-handelen til Polarn O. Pyret i Norge.

Kjøper rettighetene til seg selv i Norge

Polarn O. Pyret AB kjøper alle aksjene i WAM AS i Norge og tar dermed over den norske franchisevirksomheten og de 24 fysiske butikkene og e-handelen.

Publisert
WAM AS er master franchisetaker i Norge og oppkjøpet omfatter alle de 24 P O. P-butikkene som WAM driver over hele landet, e-handelsbutikken, hovedkontoret og de butikkansatte. WAM AS har 160 ansatte og en beregnet omsetning på cirka 130 MSEK, skriver RNB Retail and Brands i en pressemelding.

– Polarn O. Pyret har et stort vekstpotensial, og med oppkjøpet av WAM AS tar vi nå et første skritt for å realisere dette potensialet. Overtakelsen av den norske franchisevirksomheten skjer på bakgrunn av at vi i Sverige og Nederland med fremgang driver butikkene i egen regi. Oppkjøpet bidrar til å styrke lønnsomheten for Polarn O. Pyret, og vi ser en fortsatt ekspansjon av Polarn O. Pyret som en strategisk prioritert aktivitet, sier Magnus Håkansson, administrerende direktør og konsernsjef i RNB Reatail and Brands.

Også Anders Wiberg, administrerende direktør i Polarn O. Pyret, er svært glad for at det har lykkes selskapet å kjøpe den norske virksomheten.

– Det er en stabil virksomhet både når det gjelder lønnsomhet og omsetning, og med en sterk markedsposisjon. Med oppkjøpet øker antallet butikker vi driver i egen regi, med nesten 40 prosent, noe som selvfølgelig påvirker lønnsomheten vår i positiv retning. Vi er overbevist om at integreringen av oppkjøpet vil bli rask og enkel, ettersom denne virksomheten har vært nær oss helt fra begynnelsen. Jeg har god tro på den fremtidige utviklingen i Polarn O. Pyret, både når det gjelder kundetilbudet, lønnsomheten og de fremtidige vekstmulighetene, sier Anders Wiberg.