Scala kjøper CC Drammen

Scala Eiendom erverver kjøpesenteret ‘CC Drammen’ som ligger på Brakerøya ved innkjøringen til Drammen sentrum fra E18. Selger er NIAM, som har eid eiendommen siden 2012.

Publisert

Niam gjennomførte i 2016-2017 en større rehabilitering og utvidelse av CC Drammen som har flere kjente leietagere som blant annet Spar, Vinmonopolet, Rusta og G-Max.

‘En knallbeliggenhet’

– Dette er en flott eiendom med en knallbeliggenhet. Senteret har sterke leietagere og opplever god vekst i besøk og omsetning etter at forrige eier har gjort viktige og gode grep, sier Hans Jørgen Mørland, administrerende direktør i Scala Eiendom AS i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å videreutvikle mulighetene som ligger i CC, både på kort og lang sikt. Vi ser det som naturlig at vi spiller en aktiv rolle i den utviklingen som skal skje på og rundt eiendommen de nærmeste årene. Dette er en del av Drammen som kommer til å endre seg mye og som kommer til å oppleve sterk vekst, sier Mørland.

‘CC Drammen har et stort fremtidig potensial.'
‘CC Drammen har et stort fremtidig potensial.'

Stort fremtidig potensial

– CC er et kjøpesenter med stort fremtidig potensial og vi er glade for at et sterkt industrielt selskap som Scala nå tar over stafettpinnen. De overtar et kjøpesenter med en spennende beliggenhet mellom Drammen sentrum og den fremtidige byutvikling med nytt sykehus og Fjordbyen på Lierstranda, sier Kjell Sagstad i Niam.

Scala overtar senteret den 24. juni. Selger og kjøper er enige om å holde kjøpesummen konfidensiell.

Om Scala

CC Drammen blir det 20nde i Scalas portefølje, som fra før av består av lignende nummer 1-sentre i norske byer og bydeler. Scala eies av NorgesGruppen (42 %), Fredriksborg (34 %) og Schage Eiendom (24 %).

 

Om Niam

Niam er et ledende private equity selskap i Nord-Europa innen eiendom. Selskapet ble etablert i 1998 og har investert over NOK 70 MRD i egne fond siden år 2000. Selskapet har et fullt integrert investeringsteam på vel 50 personer med hovedkvarter i Stockholm og kontorer i Oslo, Helsinki og København.

 

Powered by Labrador CMS