Skal forhindre at hunder blir forlatt i varme biler

Vekterne ved Strømmen Storsenter med ny idé for å passe på at ingen firbente venner blir forlatt hjelpeløse mens sommersola steker.

Publisert

Dessverre er disse historiene en gjenganger hvert eneste år. Eiere som enten ikke tenker over den firbentes beste, eller bare skal en kjapp tur inn på butikken som ender med at man bruker enda mer enn tid enn planlagt, der den hjelpeløse hunden sitter igjen i bilen mens sola steiker og bisken hikster etter vann.

Disse tilfellene har også skjedd i tide og utide ved Strømmen Storsenter, men driftsleder Kristian Erik Ruud kan fortelle om et nytt tiltak vekterne har kommet med.

– Det har vært noen tilfeller hos oss, og vi leser stadig vekk om dette, og i den forbindelse har vi utarbeidet en lapp og noen rutiner hvor vi sjekker status om noen hunder står innelåst i bilene. Det gjør at både hundeeier og andre kan se på lappen at vi har hatt et oppsyn og følger med, sier Ruud.

Lappen legges ved ruta på bilen som er blitt sjekket, hvor bileier blir informert om at vekterne har hatt oppsyn, med påskrevet klokkeslett over når de sjekket bilene, samt generell informasjonsformidling om blant annet hvor varmt det kan bli inni en bil når sola steiker på sitt verste.

Tiltaket ble iverksatt for cirka to uker siden, og Ruud kan fortelle at det er en av vekterne selv, Ole Martin Baardsen, som hadde ideen til denne løsningen med å legge igjen lapp når de har hatt oppsyn.

Skulle du oppdage en lapp i ruta på bilen din, så er det ikke nødvendigvis en parkeringsbot du har fått.

– Systemet med å ha tilsyn rutinene rundt dette har vi hatt en stund, men dette med lappen er nytt for oss. Vi har jo opplevd dette før at hunder er blitt værende igjen i varme biler. Fordelen nå til dags er jo at det har vært enkelt å sjekke opp registreringsnummer med bileier, og når folk i dag så å si alltid er utstyrt med en mobiltelefon, så pleier vi å ringe og få tak i dem. De gangene vi ikke har fått tak i eierne, og det har vært tid for hunden, så har vi ringt politiet, sier driftsleder Ruud.

Powered by Labrador CMS