AMFI Meyer er en del av filmarenaen, sammen med andre kjøpesentre og varehus på Mo. (Foto: AMFI Meyer)
AMFI Meyer er en del av filmarenaen, sammen med andre kjøpesentre og varehus på Mo. (Foto: AMFI Meyer)

Premiere på film om livet på kjøpesentre

Lørdag er det på Coop OBS Mo i Rana premiere på ‘Centarium’ som er en film om livet på kjøpesentre.

Publisert

Det er Rana Blad som melder dette. Et hundretalls ranværinger har vært involvert i filmprosjektet, som Nordnorsk kunstsenter står bak. Regissør Aleksander Johan Andreassen tar for seg de norske kjøpesentre som sosialt, estetisk og kulturelt fenomen, skriver Rana Blad. Filmen er innspilt på flere kjøpesenter.

Filmtittelen ordspill

Filmtittelen, Centarium, er et ordspill med det amerikanske ordet center og ordet akvarium. Regissøren forklarer at det er som en lukket enhet ‘som et kjøpesenter kan være, et slags fantasiunivers, i denne sammenheng’.

Andreassen valgte kjøpesenter som filmarena ‘fordi det er der folk ferdes. Norge har i dag det største antall kjøpesenterkvadratmeter per innbygger i Europa: 926 kvadratmeter per 1000 innbygger, som tilsvarer nesten en kvadratmeter kjøpesenter per person.

Han sier at han har vært interessert i det med kjøpesenter, for det er jo et slags byrom som er både privat og offentlig.

Med seg til premièren tar Andreassen med seg Chollada Phinitduang Hun gestalter utstillingsdukken som blir levende i filmen, som varer i 25 minutter, skriver Rana Blad.

Om Centarium

  • Filmprosjktet er støttet av Kulturrådet (Utstillingsstøtte til kunstnere i etableringsfasen), Fritt Ord, Regionale prosjektmidler for visuell kunst, Bildende Kunstneres Hjelpefond og Nordnorsk filmsenter.
  • Filmen har premiere på Coop OBS Mo i Rana 4. mai og vil bli vist på Meyer Amfi påfølgende uke.

(Kilde: Rana Blad)

Powered by Labrador CMS