Arkivfoto fra 2008: lokalhistoriewiki.no/Karl Braanaas
Arkivfoto fra 2008: lokalhistoriewiki.no/Karl Braanaas

Trekanten kan doble størrelsen

Trekanten Senter i Asker kan mer enn doble størrelsen innen 2022. Citycon er villige til å investere en drøy milliard kroner i utvidelsen.

Publisert


Det melder budstikka.no. De store utbyggingsplanene ble gjort kjent under en presentasjon for finansmarkedet i forbindelse med presentasjonen av kvartalstallene til Citycon Norway torsdag.

Det finskeide kjøpesenterkonsernet kjøpte Trekanten Senter fra Sektor-gruppen i fjor.

Opp i 53.000 kvadratmeter?

Planen er å mer enn doble Trekantens handelsareal fra dagens 24.000 kvadratmeter til 53.000 kvadratmeter.

– Vi er veldig stolte av eiendommen vår, men faktum er at den begynner å bli litt nedslitt og umoderne. Potensialet er mye større, og det ønsker vi nå å gjøre noe med, forteller Citycons administrerende direktør Marcel Kokkeel til Budstikka.

Ikke bare flere butikker

Han understreker at utbyggingsplanene slik de nå foreligger er «veldig foreløpige»:

– Vi har snakket med en del aktører og fått meget positive tilbakemeldinger fra dem. Men nå starter vi arbeidet med prosjektet mer formelt, med start av forprosjektering, formell kontakt med kommunen og så videre.

– Det blir ikke bare flere butikker på de 29.000 ekstra kvadratmeterne. Det blir også servering, helse, service og flere andre funksjoner. Kanskje noen kontorer også, sier Kokkeel.

Eiendommen vår ligger i hjertet av Asker sentrum.

(Kilde: bustikka.no)

Trekanten Senter ble etablert av K/S Trekanten Byggutvikling i 1982. Da Møller Eiendomspartner AS kjøpte senteret i 1994, besto det av 25 butikker fordelt på tre selvstendige bygg beliggende i en trekant. Etter en omfattende utvidelse åpnet senteret med 55 butikker i 1997. Sektor Eiendomsutvikling kjøpte Trekanten i 1998, og senteret ble senere utvidet i 2003 og 2008.

Powered by Labrador CMS