Oasen Storsenter er et kjøpesenter på Karmøy, nær kommunegrensen til  Haugesund. (Foto: Oasen Storsenter)
Oasen Storsenter er et kjøpesenter på Karmøy, nær kommunegrensen til  Haugesund. (Foto: Oasen Storsenter)

Utvidelse av Oasen har startet

Neste år kan juleshoppingen på Karmøy og i Haugesund legges til ’nye’ Oasen Storsenter.

Publisert Sist oppdatert

Nå rives Kongsgården, og arbeidet med nybygget startet onsdag. Etter flere politiske runder kunne senterleder Dag Einar Solberg endelig stikke spaden i jorda. Senteret får sin etterlengtede utvidelse.

Åpner i oktober neste år

– Det blir graving og grunnarbeider frem mot sommeren, før selve råbygget oppføres i løpet av høsten. Planen er at nybygget kan tas i bruk i oktober 2018, sier senterleder Dag Einar Solberg til hnytt.no.

Den planlagte utvidelsen skapte sterke protester fra det politiske miljøet i Haugesund, som mente det var i strid med den vedtatte fylkesdelplanen for området. Samtidig fryktet de at et større Oasen Storsenter ville bli en enda sterkere konkurrent til Haugesund sentrum. Til slutt ble imidlertid planene godkjent og utvidelsen vil gi kundene nærmere 2500 kvadratmeter mer å boltre seg på når julehandelen starter neste år.

Bygg i to etasjer

Det er entrepenørselskapet Kruse Smith som skal stå for arbeidet, som omfatter riving av den såkalte Kongsgården, grunnarbeider, samt oppføring av et nybygget som skal knyttes sammen med dagens senter. Nybygget vil ha parkeringskjeller for rundt 80 biler, samt to etasjer for handel med et samlet areal på rundt 4800 kvm.

(Kilde: hnytt.no)