Snart fylles tomme lokaler i Sjøsiden Senter i Mosjøen. (Arkivfoto)
Snart fylles tomme lokaler i Sjøsiden Senter i Mosjøen. (Arkivfoto)

Sport Outlet til Mosjøen

Sport Outlet flytter kanskje før jul inn i ledige lokaler i Sjøsiden Senter i Mosjøen, og blir da senterets største butikk.

Publisert Sist oppdatert

Senterleder Harald Forbergskog bekrefter overfor Retailmagasinet at det kan bli etablering allerede i desember. I alle fall er det kommet ønske om å disponere lokalene i julemåneden.

Åtte stillinger utlyst

Det ligger stillingsannonse ute på Finn.no hvor det lyses ledig åtte stillinger som butikkmedarbeidere: «I løpet av Januar 2020 åpner Sport Outlet en ny butikk på Sjøsiden Senter i Mosjøen. I den forbindelse søker vi etter positive, energiske butikkmedarbeidere. Vi søker heltidsansatte, deltidsansatte og ekstrahjelper.»

I stillingsannonsen heter om arbeidsgiveren: «Sport Outlet er en raskt voksende kjede som startet i Bergen. Vi er Norges eneste rendyrkede sport outlet. Sport Outlet selger kjente merkevarer til halv pris eller lavere. Vi har rask rullering på varesortimentet slik at det alltid vil være spennende å besøke oss. Vi har et stort utvalg av både tekstiler og utstyr.»

Senterleder Harald Forbergskog (Foto: Privat)
Senterleder Harald Forbergskog (Foto: Privat)

Tilbygg planlegges

Langsiktig planlegges det en utvidelse av Sjøsiden Senter. Søknaden om en rammeplan for utvidelsen, fra Scala Eiendom AS som håndterer utbyggingsplanen, er kommet så langt at det er sendt ut nabovarsler. I februar 2020 er det klart for sluttbehandling i Vefsn kommune, opplyser senterlederen.

Søknaden dreier seg om et tilbygg på 2400 kvadratmeter. Prosjektet vil gi 10–13 nye butikker på senteret.

I tillegg til det nye tilbygget søkes det også om tillatelse til å innpasse et mellombygg av glass mellom de to eksisterende bygningene.

Sjøsiden senter

består av to bygg. Bygget som kalles Gamle Sjøsiden, stod ferdig i 1993. Bygget har to etasjer, hvorav grunnetasjen rommer forretninger. Bygget i tre etasjer som går under navnet Nye Sjøsiden, stod ferdig i 1998.

Sjøsiden rommer en stor andel av forretningene i byens sentrum – et trettitalls butikker og spisesteder. De fleste er mindre virksomheter som har åpnet i senere år, men også noen eldre butikker. Vefsns biblioteks hovedavdeling holder også til i senteret.