‘City Nord vil ikke se ut som i dag i 2030.’ (Foto: City Nord)
‘City Nord vil ikke se ut som i dag i 2030.’ (Foto: City Nord)

‘Vil bli like mye et opplevelsessenter’

Nei, det er ikke riktig at Fram Kino i Bodø har besluttet å flytte driften av til City Nord, som nylig meldt i lokale medier og sitert i riksmedier.

Publisert Sist oppdatert

Det understreker senterleder Tor Austad overfor Retailmagasinet. I den dementerte nyhetsmeldingen heter det at «et helt fantastisk kinoanlegg» er på gang i City Nord, med «fem saler, der den største kan ta 250 mennesker».

Men ingen røk uten ild? Jo, i dette tilfellet: – Det er nedsatt en prosjektgruppe for ‘City Nord 2030’ ettersom vi ser for oss at kjøpesenteret ikke vil se ut som dagens senter om 11 år, forklarer Austad: – Denne prosjektgruppen ser for seg at det et stykke inn i fremtiden vil bli like mye et opplevelsessenter som et kjøpesenter. Antydningsvis kunne det for eksempel bli aktuelt med en kino i senteret når den tid kommer, fremkom det. Dette fikk ledelsen av Fram kino til å ta en første sonderende kontakt. Og dét er fremdeles situasjonen, poengterer Austad: – Enn så lenge er vi en sondrende fase. Ingen beslutning er tatt. Og det er flere brikker som må å plass før det eventuelt vil skje, poengterer han.

Fram Kino har vært i kontinuerlig drift i 111 år og er dermed Norges eldste kino. Den historiske kinoen har hatt fast adresse i Storgata, med unntak av noen krigsår.