KLP Eiendom kjøper 50 % av Nordbyen kjøpesenter

KLP Eiendom har inngått kontrakt om kjøp av 50 prosent av Nordbyen kjøpesenter, samt en opsjon på kjøp av halvparten av naboeiendommen Hovlandsbanen.

Publisert Sist oppdatert
Selger er Steen & Strøm, og kjøpesummen er 268 MNOK. Salget er betinget godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Nordbyen ligger i Larvik, og er kommunens største kjøpesenter. Det har et kontraktsareal på 15.790 kvadratmeter, inneholder 55 butikker og 480 parkeringsplasser, og hadde en omsetning på cirka MNOK 544 (inkl. mva) i 2011. Steen & Strøm vil fortsette forvaltningen av senteret.

- Nordbyen er et veletablert og populært kjøpesenter med solide kvaliteter. KLP Eiendom kjøpte i forrige uke Lade Arena i Trondheim, og sammen med den påbegynte byggingen av nytt kjøpesenter på Fornebu vil dette bidra til å styrke vår posisjon som en viktig aktør også innen handelssegmentet. Dette markerer starten på et samarbeid som begge parter har stor tro på. Dette er et senter som både geografisk og profilmessig passer inn i vår strategi, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.


Kommunal Landspensjonskasse (KLP) er Norges største livsforsikringsselskap. Selskapet leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og fylkeskommuner, helseforetak og til bedrifter både i offentlig og privat sektor, og til deres ansatte. KLP-konsernet har en forvaltningskapital på 324 milliarder kroner.