Forretningsområdet kontantsikkerhet har hatt fallende omsetning for StrongPoint, og nå har de solgt seg ut.

StrongPoint ut av kontantsikkerhet

StrongPoint kunngjorde rett før jul at de selger forretningsområdet kontantsikkerhet. I stedet vil de fokusere på retailteknologi, særlig in store-operations og e-commerce.

Publisert

Kjøper var Cennox Ltd, men også andre aktører viste interesse.

Jacob Tveraabak

StrongPoints kontantsikkerhet har 60 ansatte i Norge, Sverige, Frankrike, Belgia og Russland. Virksomheten ble startet i 1995 og kjøpt av StrongPoint i 2008.

Oppgjøret for salget anslås til på 77 millioner kroner (7,3 MEUR), med en bokført gevinst på 4,3 MEUR. Oppgjøret består av noe kontanter, men hovedsakelig earn-out i årene 2021-2023.

Forretningsområdet har hatt fallende omsetning og inntjening for StrongPoint de senere årene. I 2016 var omsetningen for forretningsområdet 214 millioner, men den var falt til 123,5 millioner i 2019.

StrongPoints CEO Jacob Tveraabak uttaler i en pressemelding:

– Vi har vekstambisjoner og fokus innen retailteknologi-segmentet, spesielt rettet mot in store-operations og e-commerce. Kontantsikkerhetsvirksomheten skiller seg veldig ut både med tanke på kunder, marked og forretningsmodell. Fokus betyr også å prioritere ned områder som ikke er kjernevirksomhet, og kontantsikkerhets-forretningen fortjener eiere som fokuserer på den virksomheten.

Powered by Labrador CMS