Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Virke, LO og YS har kommet i mål med forhandlingene

I går kveld klokken 22.40 ble Virke, LO og YS enige i mellomoppgjøret 2021.

Publisert

- Virke har hatt som utgangspunkt at frontfagsrammen skal legges til grunn. Resultatet av våre forhandlinger er i tråd med rammen på 2,7 prosent. Det er gitt ulike tillegg tilpasset situasjonen som de ulike bransjene står i, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen.

Forhandlingene av de 51 ulike avtalene ble i år gjennomført samordnet med LO og YS sentralt fremfor med de enkelte underliggende forbundene.

- Virke har vært opptatt av å sikre et moderat mellomoppgjør som tar innover seg den alvorlige situasjonen mange bransjer står i, samtidig som vi møter LO og YS på deres krav om lønnsøkning. Det har vi nå fått til gjennom gode og konstruktive forhandlinger, sier Ivar Horneland Kristensen.

Det er gitt generelle tillegg mellom 50 øre og 2,25 kroner per time, og i tillegg er det på enkelte områder gitt lavtlønnstillegg på 1 krone. På grossistoverenskomsten er det satt av 60 øre per time til et eget kompetansefond.

- Det er gitt ulike tillegg til ulike grupper, men summen er at alle ansatte sitter igjen med mer, også de lavtlønte, sier han.

Powered by Labrador CMS