Legoland i Billund er som en av Danmarks største turistattraksjoner det globale utstillingsvinduet for en av de største markedssuksessene i Skandinavia til alle tider. Problemet er at butikksalget er blitt en flaskehals for vekst i byggekloss-salget. (Foto: Legoland)

Overveier utleie av byggeklosser

Som ledd selskapets utvikling for å bli mer bærekraftig, ser Lego nå på å leie ut byggesett i stedet for å selge dem.

Publisert

Det melder Financial Times. Legos bærekraftdirektør Tim Brooks sier at selskapet er "helt åpent" for en leieløsning. Men hvordan denne forretningsmodellen skal se ut, er ennå ikke bestemt. Først og fremst må Lego nå se nærmere på de praktiske utfordringene knyttet til leie av Lego-leker.

Han understreker at en utleietjeneste bare er en av flere mulige ideer, som alle må levere mest mulig verdi for både forbrukere og selskapet, samtidig som de er så lite ressurskrevende som mulig. Så langt har ikke Lego lagt fram noen utleietester.

Lego har lovet å fase ut fossil plast innen 2030, men enn så lenge har det ikke vært noen betydelige teknologiske gjennombrudd som løser Legos plastproblem.

Legos uttalelser kommer i en tid da spesielt produksjonsbedrifter ser ut til å være mer interessert i leasing av produkter fremfor å selge.

Powered by Labrador CMS