MENY har reddet 300.000 matporsjoner
Gjennom Too Good To Go har MENY-butikkene reddet 300.000 matporsjoner fra å bli kastet, nær halvparten i 2020.
Det tilsvarer 750 tonn CO2-utslipp spart.
Som en av de første norske mataktørene i Norge, testet MENY høsten 2017 ut å legge inn overskuddsmat i appen Too Good To Go. Nå er 117 MENY-butikker med i ordningen, og i midten av desember nådde kjeden en milepæl: 300 000 matporsjoner er reddet.
300.000 matposer er hentet i MENY-butikkene like før stengetid. Nær halvparten av posene er reddet i 2020.
- MENY, som var en våre første samarbeidspartnere, ligger helt i toppen på mest CO2-utslipp spart via matredder-appen vår. Matposene fra MENY rives bort så snart de blir lagt ut i appen, og mange av brukerne har markert dem som favoritter, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go.
God mat til en billig penge
MENY har som mål å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025. En rekke tiltak er innført, både mot kunder og bakover i verdikjeden.
- Too Good To Go er et strålende konsept for oss som ønsker å ha et godt utvalg av ferskvarer, bakevarer og varmmat også på kveldstid. Det som blir til overs, kan vi legge i overskuddsposene. Vi slipper å kaste mat og kundene får god mat til en billig penge, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i MENY.
Målet i 2021 er at alle MENY-butikkene skal benytte seg av Too Good To Go. En økning i antall overskuddsposer fra de butikkene som alt er med i ordningen, er ikke nødvendigvis noe mål.
– Å ha presise innkjøp er den mest effektive måten å redusere matsvinnet på, derfor jobber vi løpende med data- og innkjøpsrutiner. Vi vil aldri treffe 100 prosent og derfor er Too Good To Go et glimrende verktøy, sier Halstensen.
Nye teknologiske løsninger
Halstensen forteller at MENY er sentral i en teknologi-pilot der holdbarhetsdatoen legges inn i varens strekkode med digital varsling nær utløpsdato. Om dette rulles ut i større skala, vil det bidra stort i svinnregnskapet.
Andre svinntiltak i MENY-butikkene er donasjon til veldedighet og ulike nedprisingsordninger som Gårsdagens Brød og Omplassert frukt og grønt.