Medlemsrekord for Coop

Aldri før har flere vært medlem i Coop enn nå. Nesten 60 prosent av alle norske husstander er ved årsskiftet 2012/13 medeiere i Coop.

Publisert
1 355 000 nordmenn kan feire nyttår med Coop-kort i lommen. I snitt valgte rundt 1 400 personer å melde seg inn i Coop hver uke i 2012.

– Det er tydelig at folk setter pris på vår eierstruktur, og at de ser fordelene med å være medlem. I tillegg til at det lønner seg økonomisk, er det mange som synes det er flott at Coop sitt overskudd blir fordelt blant medlemmene. Vi er veldig godt fornøyd med å få så mange nye medlemmer, sier administrerende direktør Ola H. Strand i Coop Norge.

I fjor fikk medlemmene utbetalt tilsammen 656 millioner kroner for sine kjøp i 2011. Kjøpeutbyttet blir trolig minst like stort for 2012.

Det er forbrukerne som gjennom sitt medlemskap i samvirkelagene eier og styrer Coops virksomhet, og som disponerer de verdiene som skapes. Alle medlemmene har lik rett til medbestemmelse gjennom å delta aktivt i organisasjonen.

– Flere av våre satsingsområder er resultat av hva medlemmene våre er opptatt av og vil ha i butikkene, sier Ola H. Strand, som nevner Coop sin satsing på økologi, helse og sunn mat som eksempler på dette.
Coop er en av fire store dagligvareaktører i Norge og driver i dag 840 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Smart Club. Coop har også 28 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler. I tillegg til detaljhandel driver Coop eiendoms- og industrivirksomhet. Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av 113 samvirkelag. Per i dag har Coop 1,35 millioner medlemmer.