MENY med to reåpninger
Før helgen reåpnet både MENY Tveita og MENY Krøgenes i Arendal etter full rehabilitering. Begge butikkene har topp moderne utforming med fokus på ferskvare og matglede.
Butikkene har mørke vegger, luftige handleområder og innbydende ferskvaredisker hvor faglærte matarbeidere presenterer et stort utvalg kjøtt, håndskåret ost og fersk fisk og skalldyr.
- Vi skal ha de fineste ferskvarediskene i landet, noe disse butikkene definitivt er eksempler på. Med dyktige fagfolk bak disken, er vi godt rustet for å gi matinspirasjon, veiledning og gode handleopplevelser, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne.
Som ledd i nyåpningene, blir både lokalmat og bærekraft vektlagt. Kjøl- og frysedisker med miljøvennlig teknologi uten HFK-gasser blir installert, og økt bruk av lokk og dører her gir en betydelig strømreduksjon. Det samme gjør overgang til LED-belysning. I tillegg gjenvinnes overskuddvarmen fra kjøl- og fryseanlegg og benyttes som varmekilde til varmtvann, ventilasjon og varmekabler.
- Og for blant annet å unngå impulskjøp av søtsaker, er godteri og sjokolade plassert bakover i butikkene, mens velværeavdelingen er flyttet lenger frem, nærmest kassaområdet, sier Horn Hynne.
Flere rehabiliteringer
MENY Gulskogen i Drammen åpnet i oktober, mens MENY Triaden i Oslo åpner neste uke.
Tidligere i år åpnet også Sletten i Bergen, Røa i Oslo, Sarpsborg og Helgø MENY Sandved i Sandnes etter totalrehabilitering.