Norconsult har utarbeidet prosjektet for MoldeTorget, herunder minigolfbanen.

MoldeTorget tar i bruk taket med uteservering og minigolf

Glasstaket på toppen av MoldeTorget blir prikken over i-en i utviklingen av Molde sentrum med sjøfronten som den nye attraksjonen for Rosenes by som destinasjon. På nærmere 1.400 kvadratmeter blir det 250 sitteplasser i uteserveringen, med en 18-hulls minigolfbane i bakkant.

Av Odd Henrik Vanebo

Senterleder Britt Janne Tennøy er begeistret og forklarer.

– Ideen til den spektakulære planen ble presentert for 2,5 år siden av gründerne av GLASS Restaurant & Bar, som siden 2015 har etablert seg som et av de ledende utestedene og beste spisestedene i Molde, lokalisert på gateplan mot sjøfronten.

F.v. Britt Janne Tennøy, senterleder MoldeTorget, Jan Erik Nyland, daglig leder i Glass og Irene Malmedal, eiendomssjef Thon Kjøpesenter Midt AS ser fram til å starte byggingen uteserveringen med det gode navnet Glasstaket.

Sentereier Thon Kjøpesenter Midt AS har vært med på notene ved å investere tre millioner kroner i tilrettelegging, hovedsakelig en utvendig glassheis – såkalt wallclimber – ved inngangspartiet til Glass restaurant & bar.

– Her vil det bli servert god mat, men ikke middag, sier Tennøy.

I utgangspunktet blir altså Glasstaket en tradisjonell uterestaurant hvor folk kommer for å kose seg med noe godt i glasset eller koppen, eventuelt sammen med noe godt å bite i. Det blir bare en kort heistur ned til full matmeny i hovedrestauranten.

Det skal innredes stor bardisk med alt nødvendig tilbehør. Opplevelsen på Glasstaket blir ikke bare en god mat- og drikkeopplevelse, men med den utrolige utsikten ut over fjorden og fjellene mot Romsdalsalpene som en bonus.

Minigolfturneringer og -konserter

Og ikke å forglemme minigolfbanen, som i seg selv blir en attraksjon. For å spille der og da – eller for å delta i en golfturnering, et tilbud som inngår i planene. Det blir dessuten tilrettelagt for minikonserter og andre arrangement. Glass Restaurant AS, som eierselskapet heter, vil investere mellom fire og fem millioner kroner i innredning av takrestauranten med minigolfbane.

Byggearbeidene vil starte straks den siste byggetillatelsen er klar. Det er et berettiget håp om at Glasstaket kan åpne allerede 14. mai.

– Blir det direkte adgang fra shoppingen til takterrassen med Glasstaket?

– Ja, via tredje etasje. Effekten for kjøpesenteret blir at Glasstaket vil trekke inn mer folk til sentrum – til Molde og MoldeTorget, avslutter Britt Janne Tennøy.

Daglig leder i Glass Jan Erik Nyland (t.v.) og driftsleder Bent Arne Smørholm må ennå vasse i snø, men her skal det meget snart bygges stor uteservering.
Powered by Labrador CMS