Avdelingen på Lurøy omfavnet av vakker natur. (Foto: Montér)

Montér ut i havgapet

Byggmakker Lurøy og Byggmakker Lovund i havgapet utenfor Mo i Rana går over til Montér-kjeden. Åpningen markeres med åpningsfest 8. mai, men byggevarehusene vil være en del av Montér fra og med 1. mai.

Publisert

Optimera fortsetter satsingen i nord, og denne gangen i havgapet og øysamfunnet utenfor Mo i Rana. Her er det to fullverdig byggevarehus som i disse dager kles i Montér-drakt. Frem mot 1. mai vil det foregå en løpende overgang.

– Vi er veldig fornøyd, sier en smilende Gudmund Sørensen, daglig leder for begge byggevarehusene. Montér-kjeden satser tungt i regionen, er nyskapende og fremtidsrettet. En stor fordel for oss er erfaringen og kompetansen som Montér-kjeden besitter. Det passer oss og vår kompleksitet godt.

Best mulig rigget for fremtiden

Byggevarehusene på Lurøy og Lovund har vært i Byggmakker-systemet i fire år. Med Montér i ryggen blir det ytterligere forbedringer.

– Markedet her favner om mange store og små øyer, med båt som samferdsel. Dette fordrer skreddersøm mot våre kunder for å innfri forskjellige krav, behov og ønsker, fra forbrukere og profesjonelle aktører. Vårt mål er å gi best mulig service til alle våre kunder, sier Sørensen.

– I tillegg er markedet i stadig endringer, og vi må ha optimale rammevilkår for å drive butikk. Vi må ha riktige og nok varer, fordelt riktig på våre to lokasjoner til sesong. Vareflyt og service er avgjørende for å hente marginer der vi kan. Her ser vi gevinster i å bli Montér. Dette blir et løft både for ansatte og kunder, fortsetter Sørensen.

Satser på ungdom

De to butikkene har samme juridiske eier, og har en årlig omsetning på rundt 30 millioner kroner. Av kundene er 60 prosent proff og 40 prosent forbruker. Bemanningen består av totalt åtte ansatte samt noen ekstrahjelper.

– Vi er en bra gjeng som har ansvaret for begge varehusene. Vi har en sunn økonomi og flinke ansatte. Vi ønsker å bruke ungdom aktivt og vi rigger oss best mulig for årene som kommer. Hvem vet, kanskje vi fremover retter blikket også mot innlandet, sier Sørensen.

Utvikling i nord

Fornøyd med kjedeskiftet: Trond Bjarne Oseth, KAM Optimera Handel, Ole Kristian Johannesen, eier av byggevarehusene, og Lars Petter Grandahl, direktør Optimera Handel. (Foto: Montér)

Siden oppkjøpet av Per Strand i 2018 har Optimera fått et solid fotfeste i nord.

– Fagkunnskap og forståelse av det lokale markedet er avgjørende for å lykkes. Dette gjelder spesielt her. Jeg gleder meg virkelig til å være med og videreutvikle samt følge disse varehusene tett, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

– Og det er ganske sikkert at vi ikke stopper her. Vi ønsker å fortsette den gode utviklingen vi har hatt de siste årene, og målet er å nå stadig flere kunder med våre produkter og tjenester. Dukker de riktige mulighetene opp er vi klare, avslutter Grandahl.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS