Fra sitt lager i Ishøj skal Moodings nå selge kvalitetsmøbler også til nordmenn.
Fra sitt lager i Ishøj skal Moodings nå selge kvalitetsmøbler også til nordmenn.

Moodings til Norge

Nordmenn setter pris på danske kvalitetsmøbler. Nå etablerer nettbutikken Moodings seg her til lands.

Publisert Sist oppdatert

Danske Moodings selger designmøbler og -interiør på nett med et høyt servicenivå. Nå har de bestemt seg for å internasjonalisere – og Norge blir land nr 2.

Alexander Thygesen er CEO og en av gründerne. Han kommenterer satsingen over for Retailmagasinet:

Alexander Thygesen er CEO og en av gründerne i Moodings.
Alexander Thygesen er CEO og en av gründerne i Moodings.

– Vi ser Norge som et enormt interessant marked av flere årsaker. Den norske forbrukeren er allerede storforbruker på e-handel og forstår vårt konsept. Nordmenn er stilbevisste, og ikke minst kvalitetsbevisste, noe vi mener er en fordel for vårt sortiment.

Da de kikket på Norge utenfra, lærte de at stor del av den norske befolkning ikke har tilgang til noe kjempeutvalg lokalt.

– Derfor er det opplagt å vise våre inntil videre 25.000 varenumre til nordmenn på ett sted. De indikasjoner vi har fått på våre innledende tester i Norge, er at vi kan fortsette i samme stil med vår markedsføring som vi hittil har hatt suksess med i Danmark, sier Thygesen.

At nordmenn i tillegg har en større økonomisk handlefrihet enn dansker, gjør det norske marked til et opplagt første skritt for Moodings i deres bebudede internasjonalisering.

Moodings skal få norsk hjemmeside og ansatte i Norge. De forventer at Norge vil stå for 10% av omsetningen om et år. Målet er å få markedsandeler før andre utenlandske aktører får fotfeste. Siden Moodings har varene på lager, kan de levere raskere enn mange konkurrenter.

Hvis Moodings lykkes i Norge, planlegger de å gå inn i flere land senere. I Norge får de testet hva som skal til for å rulle ut i et nytt land.

Moodings ble etablert i 2015 og selger blant annet merker som Muuto, Hay og By Lassen.

I fjor omsatte de for 53 millioner DKK. De har vokst fort i løpet av de fem årene de har eksistert og har flere ganger måtte bytte til større lager. Nå har de et lager på 5.000 m2 i Ishøj.