Lars Larsen (Arkivfoto: JYSK)
Lars Larsen (Arkivfoto: JYSK)

Jysk-gründer Lars Larsen er død

Den danske Jysk-gründeren Lars Larsen er gått bort, 71 år gammel.

Publisert

Tidlig om morgenen 19. august sovnet Lars Larsen – eller ‘kjøpmannen’ som han var mest som kjent blant kollegene i JYSK – stille inn i sitt hjem i Silkeborg med den nærmeste familien rundt seg. Han etterlater seg kona, Kristine, to barn og fire barnebarn.

– I dag har vi mistet faren vår, mannen og bestefaren, og Danmark har mistet en unik kjøpmann. Han vil bli savnet av oss alle, og etter å ha sørget over vårt store tap, vil vi fortsette å gjøre vårt beste for å fortsette hans imponerende livsverk, sier Jacob Brunsborg, som i juni overtok stillingen som styreleder i Lars Larsen-gruppen etter faren.

Før sin død rakk Lars Larsen å oppleve JYSKs 40-årsdag, som i hans ånd var markert med nok en milepæl. 2. april klippet han selv snoren til den første butikkjeden i Irland, som var det siste, større markedet i Europa uten JYSK-butikk. 2019 var også året da Lars Larsen var stolt av å feire den første 40-årige ansattjubilanten på JYSK, som han grunnla i 1979.

Kjøpmannens livsverk fortsetter

Som gründer stod Lars Larsen i spissen for JYSK fram til juni 2019, da han på grunn av fremskreden leverkreft valgte å overlate styreledervervet i Lars Larsen-gruppen til sønnen, Jacob Brunsborg.

Arbeidet med å sikre JYSKs fremtidige suksess fortsetter som før med Jan Bøgh som administrerende direktør og i samme stilling i JYSK.

Før sin død medvirket Lars Larsen til beslutningen om å slå sammen de to delene av JYSK til én organisasjon. – Den viktige oppgaven vil jeg fortsette å skjøtte med all min energi, slik at vi i løpet av få år skal ha et enhetlig og enda sterkere JYSK, som i kjøpmannens ånd kan sikre et godt tilbud til våre kunder i fremtiden, sier Jan Bøgh.

Siden JYSKs første internasjonale ekspansjon til Tyskland i 1984, har JYSK Group blitt delt inn i JYSK Nordic med 20 land og Dänisches Bettenlager med syv land. De resterende 25 landene drives av franchisepartnere.