Ny Thon-kjede serverer nevamat
Thon Hotels åpner ny restaurantkjede: Brasserie Ferda. De nye spisestedene blir folkelige restauranter som fremmer norsk matkultur med fokus på bærekraft og sesongbaserte råvarer
– Brasserie Ferda serverer god norsk mat som er rustikk og lokal. Vi ønsker å gjøre bærekraftige og gode matopplevelser tilgjengelig for flere. Dette er ujålete og folkelige restauranter for alle. Det er dette som er hovedingrediensene i Ferda-konseptet. De nye Ferda-restaurantene våre serverer spennende matretter laget av kvalitetsråvarer, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.
Menyen kombinerer norske mattradisjoner med et moderne kjøkken.
Introduserer 'nevamat'
– Våre helter er de lokale bøndene, fiskerne og ysteriene. Fra de får vi de aller beste råvarene sesongen har å by på. På menyen har vi blant annet nevamat - retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat, sier F&B Manager Arne Marius Berg.
Fire nyåpninger
Fire nye Ferda-restauranter åpner her:
- Thon Hotel Storo
- Thon Hotel Alta
- Thon Hotel Kirkenes
- Thon Hotel Bergen Airport
Menyen
Eksempler på nevamat er:
- Varmrøkt røye med pepperrotkrem, ørretrogn og fritert grønnkål.
- Svineribbe med rødkålsalat og syltet eple.
- Akevittgravet brosme med syltede grønnsaker, brokkolikrem og fritert løk.
- Fritert krabbekake med tomatdipp og råkostsalat.
Storo åpner i morgen
Brasserie Ferda åpner 6. september på Thon Hotel Storo og de tre andre restaurantene åpner fortløpende høsten 2018.