NEVAMAT: – På menyen har vi blant annet nevamat, retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat, sier F&B Manager Arne Marius Berg. (Foto: brasserieferda.no)

Ny Thon-kjede serverer nevamat

Thon Hotels åpner ny restaurantkjede: Brasserie Ferda. De nye spisestedene blir folkelige restauranter som fremmer norsk matkultur med fokus på bærekraft og sesongbaserte råvarer

Publisert

– Brasserie Ferda serverer god norsk mat som er rustikk og lokal. Vi ønsker å gjøre bærekraftige og gode matopplevelser tilgjengelig for flere. Dette er ujålete og folkelige restauranter for alle. Det er dette som er hovedingrediensene i Ferda-konseptet. De nye Ferda-restaurantene våre serverer spennende matretter laget av kvalitetsråvarer, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Menyen kombinerer norske mattradisjoner med et moderne kjøkken.

Introduserer 'nevamat'

– Våre helter er de lokale bøndene, fiskerne og ysteriene. Fra de får vi de aller beste råvarene sesongen har å by på. På menyen har vi blant annet nevamat - retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat, sier F&B Manager Arne Marius Berg.

Fire nyåpninger

Fire nye Ferda-restauranter åpner her:

  • Thon Hotel Storo
  • Thon Hotel Alta
  • Thon Hotel Kirkenes
  • Thon Hotel Bergen Airport
  • Menyen

Eksempler på nevamat er:

  • Varmrøkt røye med pepperrotkrem, ørretrogn og fritert grønnkål.
  • Svineribbe med rødkålsalat og syltet eple.
  • Akevittgravet brosme med syltede grønnsaker, brokkolikrem og fritert løk.
  • Fritert krabbekake med tomatdipp og råkostsalat.

Storo åpner i morgen

Brasserie Ferda åpner 6. september på Thon Hotel Storo og de tre andre restaurantene åpner fortløpende høsten 2018.

Powered by Labrador CMS