Ny sjef i Unibail-Rodamco i Norden

Unibail-Rodamco har utnevnt Lars-Åke Tollemark til Regional Managing Director Nordic. Blant selskapets storsatsinger er Mall of Scandinavia.

Publisert Sist oppdatert
Unibail-Rodamco er Europas største børsnoterte eiendomsselskap som spesialiserer seg på næringseiendom. Tollemark erstatter Olivier Coutin, som etter fem år hos det nordiske hovedkontoret vender tilbake til selskapets virksomhet i Frankrike.

Lars-Åke Tollemark har jobbet som Director of Operations Nordic for Unibail-Rodamco siden 2010, hvor han også var medlem av den nordiske ledergruppen og det internasjonale gruppen Unibail-Rodamco Group Director of Operations Team. Tidligere har han jobbet som administrerende direktør for selskaper innen sport og moteindustrien. Tollemark er i dag medlem av styret til Volvo Merchandise AB, og har også hatt flere styreverv tidligere. Han tiltrer rollen som Regional Managing Director med umiddelbar virkning, og vil også være en del av Unibail-Rodamco sitt General Management Team, hvor selskapets konsernledelse og de ulike regionenes administrerende direktører inngår.

- Unibail-Rodamco skal ekspandere i Skandinavia og vi har mange spennende prosjekter fremover. Jeg er veldig fornøyd med den tilliten jeg har fått til å lede selskapet inn i fremtiden, sier Lars-Åke Tollemark.

Unibail-Rodamco sin totale portefølje er verdsatt til 29,3 milliarder euro (31. desember 2012), hvorav den nordiske porteføljen utgjør om lag 2,6 milliarder euro. Den inkluderer blant annet kjente kjøpesenter som Täby Centrum, Nacka Forum og Solna Centrum i Stockholm-området, Nova Lund i Lund og Fisketorvet i København. Selskapet er også partner i kjøpesenteret Jumbo i Helsingfors. Unibail-Rodamco står bak satsningen på Mall of Scandinavia som skal ligge i Arena City i Solna. Prosjektet, som åpner høsten 2015, er Unibail-Rodamco sitt største prosjekt i Europa.