Pia Martinsen Mellbye viser oss de åtte nye bestillingskioskene som er levert av Wincor Nixdorf. Da disse ble installert ble disken endret slik at de nå har to deler – én der du kan bestille mat og en annen der kunden får utlevert mat dersom de ønsker å hente selv, eller ta den med seg på veien.

Ny kundeopplevelse med bordservering

I desember startet McDonald’s med testing av bordservering ved fire restauranter i Norge. Nye bestillingskiosker gjør at kundene får maten raskere, og de ansatte kan bruke mer tid på kundeservice ute i restauranten.

Publisert

– Vi er veldig glade for å være i gang med test av bordservering på et utvalg av våre restauranter. McDonald’s har hatt stor suksess med dette i flere land allerede, og vi er spente på å høre hva nordmenn synes om tilbudet, sier Mette Vonen, markeds og kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge.

Slipper lange kassakøer
Kunder kan benytte seg av bordserveringen både fra de nye bestillingskioskene og ved å bestille i kassen.
– De som ønsker bordservering får et kort som de tar med seg til bordet. Når maten er klar serverer de ansatte maten til riktig bord ved hjelp av en sensor i kortet, sier restaurantsjef Samin Yousufi.
– Vi benytter oss av enkle teknologiske løsninger for å gjøre kundeopplevelsen bedre. Mange restaurantaktører har løsninger med brikker som gir beskjed om når maten er klar, slik at kundene må hente den selv. Teknologien vi bruker tar servicen ett steg lenger og sørger for at kundene får servert maten sin direkte til bordet, sier Vonen.
– Vi tror dette vil oppleves som enklere for kundene våre og at det vil gi dem en enda bedre opplevelse når de kommer til oss. Med den nye løsningen slipper man ventetiden ved kassaområdet, og kundene kan sette seg ned og slappe av mens de venter på maten, utdyper hun.
Mat på bestilling
Innføring av bordservering og nye bestillingskiosker fører også med seg noen operasjonelle endringer.
– Tidligere hadde vi mat laget klart, nå lages all mat på bestilling direkte fra kunden. Det betyr at alle som besøker disse restaurantene får rykende ferske burgere, og det tror vi at kundene setter ekstra pris på, forklarer Vonen.
Kan bli standard på McDonald’s
McDonald’s utelukker ikke bordservering ved flere restauranter dersom testen ved pilotrestaurantene blir en suksess.
– Per i dag tester vi ut det nye systemet i restaurantene våre på Alnabru, Gardermoen og i Brumunddal og Gulskogen. Om alt går etter planen kommer vi til å innføre bordservering ved flere restauranter rundt om i landet, avslutter Vonen.

Powered by Labrador CMS