ÅRETS PØBEL: Ole Robert Reitan er kåret til Årets Pøbel og fikk prisen av leder for Pøbelprosjektet, Eddi Eidsvåg. Foto: Reitangruppen
ÅRETS PØBEL: Ole Robert Reitan er kåret til Årets Pøbel og fikk prisen av leder for Pøbelprosjektet, Eddi Eidsvåg. Foto: Reitangruppen

Ole Robert Reitan ble Årets Pøbel

Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan, er kåret til Årets Pøbel.

Publisert

– Ole Robert Reitan er en ekte pøbel, som ikke er redd for å pøble med etablerte sannheter, sier Pøbelprosjektets leder, Eddi Eidsvåg, ifølge en pressemelding fra Reitangruppen.

Prisen skal være en anerkjennelse til de om tar ungdom på alvor og «møter ungdom der de er», med målsetting om skoleplass, ut i arbeid eller alternativ aktivisering.

Stolt og ydmyk

– Jeg er utrolig takknemlig, stolt og ydmyk over at jeg nå offisielt kan kalles en pøbel! For meg er en pøbel en av de fantastiske, unge menneskene som reiser seg når det er som vanskeligst, og jobber hardt for å nå sine mål. Det er de som er skikkelige forbilder, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Pøbelprosjektet har i dag elleve ungdommer som arbeider i REMA 1000-systemet. Det selges Pøbelbrød i en rekke butikker med donering til Pøbelprosjektet per solgte brød. Prosjektet er også via REMA 1000 sitt sosiale engasjement gitt mulighet til å samarbeide med Street Football Norway som også handler om å gi ungdom en ny mulighet.

Tre år

– REMA 1000 viser gjennom sitt arbeid at de tar samfunnsansvar på alvor. De har vilje til å yte enda mer enn de økonomiske gavene de gir til sosiale entreprenører; de stiller blant annet arbeidsplasser og REMA Skolen til disposisjon, sier leder for Pøbelprosjektet Eddi Eidsvåg.

REMA 1000 har vært samarbeidspartner til Pøbelprosjektet i snart tre år, og har bidratt til å etablere Pøbelprosjektet i flere byer. REMA 1000 har bidratt med praksisplasser, oppfølging og jobb både i distribusjon, lager og butikk, og flere har fått fast arbeid etter endt praksisperiode.

–Jeg er takknemlig for at jeg får muligheten til å bidra til å sikre ungdom jobb, utdanning og muligheter for framtida gjennom våre ulike prosjekter og jobb i våre REMA 1000-butikker, sier Ole Robert Reitan.