Ombyggingen starter 2. januar. (Foto: Krogsveen)
Ombyggingen starter 2. januar. (Foto: Krogsveen)

“Spøkelsessenter blir kontorer”

Det er tittelen i Hamar Arbeiderblad på en sak om Kvartal 48 i Hamar som i 2017 skal bygges om fra kjøpesenter til kontorsenter.

Publisert


Styremedlem i Kvartal 48 AS, Erik Torvaldsen, bekrefter overfor avisen at store deler av kjøpesenteret vil bli bygget om: – Forvandlingen begynner 2. januar. Alt skal rives og blir skiftet ut.

Kjøpesenteret har slitt

Selskapet har de siste årene slitt med å tjene penger på butikklokalene, og hadde i 2015 et negativt årsresultat på nesten seks millioner kroner. Store deler av kjøpesenteret har stått tomt i lang tid.

– Det er erkjennelsen av at det er for mange kjøpesentre i Hamar, med Torghjørnet, CC Stadion og Maxi i tillegg, som gjør at vi bygger om, sier Torvaldsen.

HA har fått bekreftet at den statlige virksomheten er Skatt øst, som vil flytte fra Midtbyen Park hvor de holder til i dag.

Skatt øst blir største leietaker. – Jeg kan bekrefte at vi har inngått en leieavtale, med planlagt innflytting i siste kvartal 2017, eventuelt når ombyggingen er ferdig, sier Rolf Eilertsen i Skattedirektoratets regionavdeling

Ikke alle forsvinner

Men selv om 3.900 kvadratmeter med tidligere butikklokaler blir omgjort, vil noen av forretningene bestå slik de er i dag.

– Apoteket, blomsterbutikken og gullsmeden skal bestå i all sin prakt. Vi ønsker å beholde handel i første etasje, og kontorer i resten, sier Torvaldsen.

(Kilde: Hamar Arbeiderblad)

Powered by Labrador CMS