OPPKJØP: Gunnar Johansen (t.v), Knut Strand Jacobsen og Eirik Tronstad. Foto: Morten Brakstad

Byggmakker kjøper Gipling AS

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Gipling AS. De 19 byggevarehusene tilhørende Gipling omsatte i 2017 for over 1,4 milliarder kroner.

Publisert

Sammen med kjøpet i forrige uke av Skattum Handel AS vil Byggmakker-kjeden nå få kontroll over 30 byggevarehus med en omsetning på over 2,3 milliarder kroner.

– Jeg er svært fornøyd med at vi har sikret oss Gipling. Sammen med forrige ukes oppkjøp av Skattum Handel, betyr det at vi har sikret oss både det største og nest største medlemmet i kjeden. Dette er to strategisk viktige oppkjøp, da det sikrer oss en betydelig del av volumet i kjeden, noe som er helt essensielt for vår strategi om å vokse i det norske byggevaremarkedet, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS.

Sterke resultater

Gipling AS med hovedkontor i Steinkjer er morselskapet til 19 byggevarehus og distribusjonssystem tilknyttet Byggmakker-kjeden i Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Hedmark. I 2017 hadde selskapet en omsetning på hele 1418 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 47 millioner kroner. Gipling AS eies Gipling Holding (PLG 1/3, Ligna 1/3, RWH 1/6 og Gunvald Johansen 1/6).

– Vi er inne i en sterk vekstperiode hvor vi har tre-doblet omsetningen de siste seks årene. Byggmakker er det sterkeste varemerket i bransjen. Vi er utrolig glad for at denne merkevaren videreføres i vårt marked. Dette gjør at våre eksisterende ekspansjonsplaner styrkes, og skaper et mye tettere samarbeid mellom Byggmakker-kjeden og oss. Sammen skal vi skape merverdi for våre ansatte, leverandører og ikke minst kunder, sier Eirik Tronstad, styreleder i Gipling AS.

Klare for vekst

For Byggmakker innebærer overtagelsen av Skattum og Gipling at de nå kan forberede seg for ytterligere vekst og ta del i den konsolideringen som skjer i norsk byggevarehandel.

– Med overtagelsen av de to største medlemmene styrker vi den sentrale innkjøpsposisjonen og øker muligheten for en mer effektiv drift. Vi får verdifull butikk- og handelskompetanse gjennom 540 dyktige medarbeidere som alle blir med videre i Byggmakker-kjeden, sier Strand Jacobsen.

– Gipling AS har vært drevet godt gjennom mange år og vil tilføre Byggmakker resultater, verdier og kompetanse som vi vil ha nytte av i mange år fremover. Ved å gjeninntre i butikkvirksomheten får vi igjen eierskap i sluttleddet. Dette skaper enda større muligheter for vekst og økt lønnsomhet i et voksende markedet, samtidig som det sikrer de andre medlemmene i kjeden, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS