Fram Expeditions er solgt til Bergans. (Foto: Bergans)
Fram Expeditions er solgt til Bergans. (Foto: Bergans)

Bergans inn i et nytt marked

Bergans kjøper Fram Expeditions av Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæter og starter eget turselskap, Bergans Turglede AS.

Publisert


Dermed trer Bergans inn i et nytt marked. Det nye selskapet skal ledes av tidligere Fram-eier Bjørn Sekkesæter.

– Bergans’ visjon er å inspirere, legge til rette for og dele turglede. Med dette oppkjøpet og etablering av eget turselskap kan vi leve ut visjonen vår til fulle, sier CEO i Bergans, Leif Holst-Liæker.

Fram Expeditions AS er et firma som har tilbudt eksklusive turer til eksotiske steder i arktiske strøk og på høye fjell. De har også drevet med rådgiving til eventyrere med egne turprosjekter. Selskapet ble stiftet 12/12 2012 og har blitt drevet og eid av Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæter.

Blir hovedaksjonær

Etter oppkjøpet blir Bergans hovedaksjonær i turselskapet med 90,1 % eierandel. De tidligere eierne, Skog og Sekkesæter, eier resterende 9,9 %. Bergans tar med seg hele Frams turportefølje inn i det nye selskapet som heter Bergans Turglede AS. Planen er å videreføre og forsterke det Fram har bygget opp, men også tilby enklere turer og arrangementer for både privat- og bedriftsmarkedet.

– Gjennom et konsept vi kalte Bergans Ekstrem Turglede (BET) har vi arrangert mange typer turer tidligere. Ønsket om å starte et rendyrket turselskap har modnet over tid. Blir med over

Planen har blitt jobbet konkret med i omlag halvannet år, sier Bergans CEO, Leif Holst-Liæker.Bjørn Sekkesæter blir med over i Bergans Turglede AS som daglig leder og turguide. Cecilie Skog skal også bidra som konsulent og guide. I tillegg skal flere kjente Bergans-ambassadører og Fram Expeditions sine guider bidra med sin kompetanse.

– Vi ser et stort potensiale i det Fram har etablert til nå. Bjørn og Cecilie deler vår visjon om å spre turglede og skape gode opplevelser på alle ferdighetsnivåer. Det var derfor helt naturlig å tilby Bjørn jobben som daglig leder, sier Holst-Liæker.

Sekkesæter selv er meget godt fornøyd med å være med videre som ansatt i et Bergans-eid selskap.

Tilbyr skreddersydde turer

– Med Bergans’ solide nettverk innen tur og friluftsliv, både i Norge og utlandet, kan vi tilby skreddersydde turer med de beste og mest erfarne guidene. Akkurat som i Fram Expeditions skal vi ta hånd om deltagerne hele veien. Vi skal tilby utleie og lån av utsyr, og vil ha fokus på miljø og ansvarlig turisme. Med Bergans i ryggen har vi kort vei til ressursene, utstyret og kompetansen som trengs for å skape unike turopplevelser, sier Sekkesæter.

Føles veldig riktig

Også Cecilie Skog er positiv til at det er Bergans som overtar driften av Fram.

– Det føles veldig riktig at det er nettopp Bergans som tar over eierskapet i Fram. Jeg har samarbeidet med dem i mange år og kjenner kulturen og menneskene godt. Verdiene til Bergans harmonerer godt med det fundamentet vi har bygget Fram på. Det kiler alltid litt i magen når et nytt eventyr tar til, men det skal det gjøre, sier Cecilie Skog.

Bergans’ CEO, Holst-Liæker, kan røpe at fullt turprogram vil komme allerede til høsten, og sier det omfatter fantastiske natur- og turopplevelser.

– Vi fokuserer på det som er unikt og annerledes. Her er det bare å glede seg, smiler han.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS