Ålentorget er i dobbelt forstand senteret i Ålen. (Foto: Holtålen kommune)
Ålentorget er i dobbelt forstand senteret i Ålen. (Foto: Holtålen kommune)

Kommunen eneeier av Ålentorget

Torsdag vedtok kommunestyret i Holtålen i ‘fjellregionen’ lengst sør i Trøndelag å overta Ålentorget i Ålen fullt og helt.

Publisert

Vedtaket gikk ut på at Holtålen kommune kjøper Sparebanken 1 SMNs aksjer i Ålen utleiebygg AS for kr 100.000 og Union eiendomskapitals aksjer i Ålen senter AS for kr 325.000. Den samlede kjøpesum, kr 425.000, dekkes ved bruk av Gaulafondet.

Kommunen var allerede majoritetseier med 51 prosent.

Infrastrukturtiltak

– Formannskapet mener Ålentorget kan være en fin plassering for framtidas bibliotek, uttalte ordfører Jan Håvard Refsethås til Fjell-Ljom i forkant av møtet. I innstillingen til vedtaket anførte rådmannen at ervervelsen er et infrastrukturtiltak når det gjelder muligheten for å påvirke aktiviteten i Ålen sentrum.

Ut av negativ trend

Ålentorget har vært inne i en negativ trend de siste årene. To butikker i er nedlagt: Joker og Atelier Fryd. Men det er lyspunkter: Elise Grønli, som driver klesbutikken Rørosrypan, ble nylig innvilget et lån på en kvart million fra risikokapitalfondet til oppstart av ny klesbutikk i lokalene som tidligere huset Atelier Fryd.

Anna Becklund fra Stockholm har, sammen med samboer og to barn, flyttet ut av trengselen i storbyen til grenda Vongraven sør i Ålen. Tirsdag åpnet Anna, som er utdannet kiropraktor, klinikk på det gamle lensmannskontoret i Ålentorget, melder Nea Radio.

Powered by Labrador CMS