Illustrasjonsfoto: Mastercard
Illustrasjonsfoto: Mastercard

Mastercard kjøper en betydelig del av Nets' virksomhet

I en pressemelding opplyses det at Mastercard kjøper Nets’ konto-til-konto-baserte tjenester, som inkluderer clearing, realtidsbetalinger og digitale regningsbetalinger, for hele 2,85 milliarder euro. Etter transaksjonen vil Nets sitte igjen med varehandel-virksomheten og kortområdet.

Publisert

Salget er i tråd med Nets’ europeiske strategi om å fokusere på sine sterke og skalerbare forretningsområder overfor forretningsdrivende (Merchant Services) og prosessering (Financial & Network Services), skriver selskapet i en pressemelding.

Til E24 opplyser Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, at Nets etter oppkjøpet sitter igjen med varehandel-virksomheten og kortområdet.

Sterk konto-til-konto-plattform

– Vi har i løpet av de siste fem årene bygget opp en sterk konto-til-konto-plattform med globale vekstperspektiver. Men for fullt ut å realisere det internasjonale vekstpotensialet ut over vår eksisterende geografiske tilstedeværelse, kreves evner og ressurser som kun en etablert global markedsleder besitter. Med sin internasjonale rekkevidde er Mastercard i en unik posisjon til å kunne forløse det potensiale som vår konto-til-konto-plattform har. Avtalen styrker vår fleksibilitet til å ta del i den pågående konsolideringen av betalingsindustrien. Den gjør oss også i stand til å utvide vår ledende posisjon som en «one-stop shop» for forretningsdrivende og som en sterk tilbyder av prosesseringstjenester til banker på tvers av Europa, sier Bo Nilsson, CEO i Nets.

Styrker unik posisjon

Tilgangen til Nets’ teknologi og medarbeidere innenfor området vil komplementere Mastercards eksisterende kompetanse innen konto-til-konto-området.

— De globale perspektivene for realtidsbetalinger akselererer. Denne avtalen styrker vår unike posisjon som en one-stop partner som kan dekke alle banker, forretninger og nasjoners betalingsbehov. I kombinasjon med Mastercards nåværende virksomheter som Vocalink, Transfast og Transactis får vi nå en innovasjonskraft og ekspertise innenfor realtidsbetalinger som virkelig differensierer oss, sier Michael Miebach, Chief Product & Innovation Officer i Mastercard.

Virksomheten som selges dekker hovedparten av forretningsområdet Nets Corporate Service. Dette inkluderer clearing, realtidsbetalinger, digital regningsbetaling som Betalingsservice i Danmark og AvtaleGiro/eFaktura i Norge. Nets eID og Digitisation services, er ikke en del av handelen og forblir en del av kjernevirksomheten i Nets.

Skal godkjennes

Avtalen skal nå godkjennes av relevante myndigheter, før handelen kan betraktes som endelig.

Powered by Labrador CMS