Julie Perkins: – Vi ser på det som vårt ansvar at optikerne våre utvikler seg og tar del i endringene som vi møter.

Ny måte å tjene NOFEP-poeng på

Specsavers har lansert en ny metode for optikere å tjene utdannings- og opplæringspoeng (NOFEP) på en effektiv og profesjonell måte. Optikere kan tjene NOFEP-poeng ved å delta på kurs og konferanser, og nå kan de også samle poeng over internett og hjemmefra ved å lese fagartikler.

Publisert


Ved å bli medlem av Specsavers Green Club, får optikere tilgang til et opplæringssystem over internett hvor man kan finne en ny artikkel hver måned, i tillegg til læringsmoduler over internett. Med denne nye metoden for opplæring og utvikling legger Specsavers vekt på engasjementet sitt for optikeryrket og viktigheten av optikerens rolle, både nå og i fremtiden.

Plattform for å forene fagfolk

Specsavers Green Club er en plattform for å forene fagfolk innen den optiske industrien, og er rettet mot optometrister, optikere og kontaktlinsespesialister. Med tilleggsfordelen ved å tjene NOFEP-poeng via Green Club, fremhever man hvor viktig det er med en stadig utvikling av optikerens rolle. Julie Perkins, Partner Recruitment og Brand Development Director, forklarer: “Jeg mener at det ikke bare er industriens ansvar å holde det profesjonelle nivået til optikere høyt, men at det også er ansvaret til alle firmaene i industrien. Vi bruker vår egen erfaring innen optikk for å høyne det profesjonelle nivået til optikere.”

Optikerens rolle under endring

Med en aldrende populasjon og et økende press på helsetjenestene, er optikerens rolle under endring. Ved å gi optikere muligheten til å tjene NOFEP-poengene sine på en enkel måte for å sikre at fagkunnskapen og de kliniske ferdighetene holdes oppdaterte, tilpasser Specsavers seg til endringene. Perkins: “Selv om det ikke er vårt ansvar å lette presset på helsetjenestene, jobber vi sammen med disse helsetjenestene og støtter dem med vår lange erfaring innen optikeryrket. Vi ser på det som vårt ansvar at optikerne våre utvikler seg og tar del i endringene som vi møter. Ikke bare for dagens optikere, men også for morgendagens optikere: Vi bør holde optikeryrket interessant, slik at flere studenter ønsker å velge optikeryrket som sin fremtidige karriere.”

Specsavers Clinical Conference

I oktober 2016 arrangeres Specsavers Clinical Conference i Skandinavia, samt Finland og Nederland. Her vil det også være en informasjonsstand for Specsavers Green Club.

- Alle som er interesserte i denne nye lærings- og utviklingsmetoden, og i å bli med i Green Club, burde ta seg en tur til standen vår. De kan melde seg inn under konferansen, og medlemskapet er gratis, uttaler Julie Perkins i Specsavers.

Om NOFEP-poeng

Målet med den kontinuerlige utdanningen og opplæringen, er å sikre at alle optikere vedlikeholder ferdighetene og kunnskapen sin gjennom karrieren ved kontinuerlig utdanning, noe som sikrer at de utfører yrket sitt på en trygg og effektiv måte. NOFEP-ordningen er en poengbasert ordning som går over en femårs periode. .

Om Specsavers Green Club

Siden stiftelsen av Specsavers i 1984, har Specsavers siktet på å gjøre rimelige øyehelsetjenester tilgjengelig for alle. Uten andre mennesker med den samme visjonen, hadde Specsavers aldri klart å vokse til dagens størrelse på 1800 butikker i 10 land. Disse butikkene sysselsetter over 35 000 mennesker og drives av 2500 butikkeiere - alle utdannet innen optikk, retail og hørsel. Med over 30 år med erfaring, forstår vi hvor viktige fagfolk er for kvaliteten av tjenestene som kundene mottar, og hvor viktig det er å støtte dem gjennom utviklingen og mot karrieremålene deres.

Specsavers Green Club er en plattform for å forene disse menneskene. Dette gjelder ikke bare ansatte som allerede jobber for Specsavers, talentfulle mennesker utenfor selskapet kan også bli en del av den. Specsavers Green Club sørger for at de kan møtes for å dele erfaringer, utvikle seg gjennom læring og kommunikasjon, forstå og føle seg oppdatert om bransjen og kliniske fremskritt, og være en del av et unikt partnerskap. Medlemmer av Specsavers Green Club kan bruke klubbfordelene til å fremme karrieren, utvikle faglig kunnskap og ferdigheter, og komme i kontakt med personer som kan hjelpe dem med å planlegge fremtiden deres.

Om Specsavers Optikk

Specsavers Optikk ble stiftet i 1984 av optikerne Doug og Mary Perkins og er verdens største privateide optikergruppe. Kjeden teller i dag mer enn 1650 butikker i 10 land. Specsavers etablerte seg i Norge i 2005, har siden da åpnet 75 butikker over hele landet og selger i dag flest briller i Norge.

Powered by Labrador CMS