EasyPark-appen er i vekst og kan brukes i stadig flere land og byer. Foto: EasyPark

EasyPark utvider til flere land

EasyPark er i vekst, og appen kan nå brukes i 15 land og 1.200 byer. Om man skal på bilferie i Europa eller på surfetur med kompiser til Australia, er det mulig å betale for parkeringen med den norskutviklede EasyPark-appen.

Publisert

– Parkering er for mange relatert til mye stress. Det ønsker man jo ikke når man er på ferie. Derfor er vi veldig stolte over å kunne tilby brukerne av EasyPark-appen en enklere måte å betale for parkeringen på i stadig flere land, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark Norge.

EasyPark kan nå brukes i over 1.200 byer fordelt ut over 15 land.

I Oslo betales omtrent 50 prosent av parkeringene med EasyPark-appen, en vekst på 38 prosent, bare på ett år. I Danmark foregår omtrent 81 prosent av parkeringsbetalingene med EasyPark-appen som i fjor ble kåret til Danmarks beste app, etterfulgt av MobilePay og TooGoodToGo.

– Med en slik vekst får vi bekreftet at det er et behov for det vil tilbyr og tjenestene våre. Vi må hele tiden jobbe smart for å utvikle de mest brukervennlige løsningene til bilistene og byene, sier Eide.

Tall viser at over 50.000 nordmenn på bilferie i fjor sommer brukte appen for å betale for parkering i land som Sverige, Danmark, Tyskland, Italia, Spania og Frankrike.

– Vi venter å se en økning i år ettersom vi har utvidet til flere land og byer siden i fjor, sier Eide.

Når man er på ferie er man ofte i ukjente byer, og da er det ofte en utfordring å finne parkeringsplasser. EasyPark lanserte i fjor tjenesten Finn og Parker, som reduserer letetiden etter parkeringsplass med opp til 50 prosent. Denne tjenesten er nå lansert i 25 byer i Europa.

I appen plotter man inn destinasjonen, deretter vil et detaljert kart guide bilisten til det beste området på det gitte tidspunktet på dagen. Kartet viser også de tre nærmeste parkeringshusene i området føreren skal.

Dette er mulig ved å anvende store mengder data, prediktive analyser og maskinlæring.

– Vi er først i verden med en slik løsning som bruker avanserte algoritmer til å guide bilister i riktig retning, sier Eide.

Powered by Labrador CMS