Reitangruppen kan vise til fantastiske resultater for 2013.
Reitangruppen kan vise til fantastiske resultater for 2013.

Reitangruppens beste år noensinne

Resultatet for 2013 er Reitangruppens beste noensinne. Totalomsetningen ble 77 milliarder kroner – en økning på fem milliarder fra 2012. Effektiv drift og rendyrking ga rekordresultat i 2013

Publisert Sist oppdatert
– Jeg er stolt og glad over at Reitangruppens virksomheter med franchisetakere sysselsetter over 35 000 mennesker i syv land. Vi har blitt en viktig brikke i skandinavisk arbeidsliv, hvor vår bransje for mange er svaret på god integrering. Med god drift trygger vi arbeidsplasser, sier en stolt Odd Reitan.

Reitangruppen solgte seg i 2013 ut av SpareBank 1 SMN og Travelnet Norway med en samlet gevinst på 192 millioner kroner. Kjernevirksomheten er fordelt på de fire forretningsområdene: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno–X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen AS, som morselskap, har som hovedoppgave å bygge en sterk kultur, effektive strukturer og sette finansielle standarder for våre virksomheter.

– Vi lykkes blant annet fordi vi vet at om vi sprer fokus, så taper vi styrke. Vi minner oss derfor stadig på hva vi skal prioritere tiden til. Vi driver med handel og eiendom, der en stadig mer krevende kunde er vår øverste sjef. Reitangruppens virksomheter kommer til å fortsette å vokse, såfremt vi har sterkt fokus og fortsetter å rulle «snøballen der det er snø», sier Reitan.

Av en totalomsetning på 77 milliarder kroner, kan de vise til en kontantstrøm fra drift (EBITDA) på 4,2 milliarder og driftsresultatet på tre milliarder kroner.