Enklere Liv har ikke gitt opp, og satser i år på å vinne innpass i nærsentre. (Illustrasjonsfoto: Enklere Liv)
Enklere Liv har ikke gitt opp, og satser i år på å vinne innpass i nærsentre. (Illustrasjonsfoto: Enklere Liv)

Har tapt 154 millioner

Butikkjeden Enklere Liv har tapt 154 millioner kroner de siste to årene, melder Dagens Næringsliv.

Publisert

– Vi har vært gjennom en kjempemessig opprydning og gjort en refinansiering, sier styreleder Tore Thorstensen i Enklere Liv til DN.

Gründer Sverre Steensen måtte i 2015 forlate selskapet og solgte seg da helt ut.

Lik ut av skapet

– Da selskapet ble overtatt, så datt det masse lik ut av skapene, flere enn vi trodde. De siste kom til syne i fjor, så da gjorde vi en skikkelig runde for å få en fersk start, sier Thorstensen.

Steensen har følgende kommentar overfor DN til styrelederens vurdering: – Dagens aksjonærer har vært i selskapet siden 2014. Utover det har jeg ingen kommentar og ønsker dem lykke til.

Innovativ retailer vant i retten

Det var tittelen på en melding i retailmagasinet.no. i april. Her het det videre: Sverre Steensen ble i desember saksøkt av sine tidligere kompanjonger i Enklere Liv fordi han angivelig hadde brutt en konkurranseklausul etter å ha startet Unikia-kjeden. Men gründeren vant saken.

Det vil si at begjæringen om midlertidig forføyning med krav om at Unikia straks fjernet en rekke produkter fra sine butikkhyller i Nedre Grensen og Byporten, ikke ble tatt til følge av Oslo byfogdembete.

Løsningen ble fisjon

Det har lenge vært kjent at investorene og medeierne i Enklere Liv etter hvert ikke greide å leve med den innovative gründeren fordi tapene på driften akselererte samtidig som omsetningen falt drastisk. Løsningen ble en fisjon som innebar at Sverre Steensen fikk med seg over 17 millioner kroner og den delen av selskapet som i dag fremstår som Unikia. Enklere Liv-kjeden drives videre av eks-kompanjongene.