Schibsted Distribusjon satser på forretningsutvikling og har ansatt Joote Michal Hika.
Schibsted Distribusjon satser på forretningsutvikling og har ansatt Joote Michal Hika.

Han skal lede forretningsutvikling i Schibsted Distribusjon

Joote Michal Hika (37) går inn i nyopprettet rolle som direktør for forretningsutvikling i Schibsted Distribusjon.

Publisert Sist oppdatert

Joote Michal Hika skal jobbe med å identifisere og realisere nye forretningsmuligheter innenfor distribusjon og netthandel.

Han kommer fra rollen som Head of Smart Home i Telia, hvor han har hatt ansvaret for å kommersialisere smarthjem i nært samarbeid med startupselskapet Futurehome. Han har tidligere jobbet i Ernst & Young, og har også vært ansatt som forretningsutvikler i Schibsted-eide Finn.

– Jeg var med på å etablere Innovation Lab i Telia for å utforske nye tjenester og forretningsmuligheter. Gjennom dette arbeidet knyttet jeg nær kontakt med startup-miljøet, og etablerte flere strategiske samarbeid. Nå gleder jeg meg til å ta med meg denne erfaringen tilbake til Schibsted, og se på innovasjonsmuligheter for distribusjon og netthandel. Jeg ser frem til å jobbe sammen med både “gamle” og nye kolleger i Schibsted, sier Hika.

Skal finne fremtidens inntektsstrømmer

Cathrine Laksfoss er adm. dir. i Schibsted Distribusjon.
Cathrine Laksfoss er adm. dir. i Schibsted Distribusjon.

I den nye rollen skal Hika jobbe med å identifisere fremtidens inntektsstrømmer gjennom å identifisere og vurdere ulike muligheter, potensielle samarbeidspartnere, og investeringer. Administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss, er svært fornøyd med nyansettelsen.

– Vi er utrolig fornøyd med å ha fått med Joote Michal på laget. Han har en bakgrunn og kompetanse som er svært relevant for oppgavene i denne stillingen. Han har tidligere jobbet med forretningsutvikling i Finn, hvor flere av våre kolleger kjenner ham og bekrefter det solide og sympatiske inntrykket vi har fått av ham gjennom ansettelsesprosessen. Det er alltid ekstra hyggelig når tidligere medarbeidere kommer tilbake som en “boomerang” til Schibsted, sier Laksfoss.

Hika hadde sin første arbeidsdag hos Schibsted Distribusjon 15. april.