Lill Marita Røkeness er ny senterleder på Vågsenteret i Ytre Enebakk.
Lill Marita Røkeness er ny senterleder på Vågsenteret i Ytre Enebakk.

Ny senterleder på Vågsenteret

Publisert

Av Odd Henrik Vanebo

Røkeness er gift, har tre barn og er bosatt i Ytre Enebakk. Fra før driver hun Kafé Latter på Vågsenteret, sammen med sin ektefelle, Glenn Røkeness.

Vågsenteret
Vågsenteret

Hun etterfølger Kaja Mathisen som senterleder.

Begynte som kafévertinne

– På senteret er du best kjent som kafévertinne?

– Ja, høsten 2016 ble Kafé Latter lagt ut for salg. Jeg jobbet da som pedagogisk leder i en barnehage i Ytre Enebakk og hadde hatt en liten drøm om å starte kafé. Da ble drømmen realistisk. Barna våre begynte å bli store, og vi bestemte oss for at vi skulle satse på dette. VI kjøpte Kafé Latter og overtok driften i januar 2017.

De er begge vokst opp i Ytre Enebakk og har hatt stort engasjement rundt idretten. De har et stort nettverk, noe de mener er positivt for å starte opp selv i Ytre Enebakk.

– Mannen min fortsatte i sin jobb, mens jeg sa opp jobben min og begynte fullt på Kafé Latter. Vi er heldige og har en familie som støtter opp og barna som jobber når det trengs, sier den nye senterlederen.

Å starte en kafé uten tidligere erfaring har vært tøft, spennende og veldig læringsrikt.

– I tillegg til den vanlige kafédriften har vi mye catering. Det siste året har bydd på mye utfordringer, men vi ser også enda tydeligere hvor viktig det er å ha ett samlingspunkt i denne bygda.

Har stort engasjement

– Hvordan vil du karakterisere deg selv som personlighetstype?

– Jeg er en person som bretter opp ermene, prøver å finne alternative muligheter, se løsninger og har ett stort engasjement for det jeg driver med. Det blir nesten som en livsstil.

I høst sa Kaja Mathisen opp sin stilling som senterleder på Vågsenteret.

– Det var ikke i mine tanker å overta stillingen som senterleder da. Jeg var i en dialog med Zenith, forvalteren av Vågsenteret, om Kafé Latter. I den forbindelse ble jeg spurt av de om jeg kunne tenke meg å overta som senterleder.

– Etter en lang prosess ble tanken veldig spennende og jeg takket ja til stillingen i desember. Det er en 40 %-stilling som jeg vil kombinere den med driften av Kafé Latter.

«Et lite, hyggelig senter»

– Dine ambisjoner som ny senterleder?

– Spesielt i den tiden som vi har vært i det siste året, ser vi viktigheten av at innbyggerne handler lokalt. Det ønsker jeg å bygge videre på. Jeg har ett stort engasjement og en drivkraft jeg mener vil være bra for Vågsenteret.

Hun ønsker at Vågsenteret skal være et lite, hyggelig senter der man føler en god atmosfære og føler seg velkommen. Derfor er det viktig at de som jobbet på senteret må yte det lille ekstra.

– Jeg er ikke redd for å brette opp ermene og jobbe, liker veldig godt å ha arrangementer så jeg gleder meg til den dagen vi kan gjøre dette uten å tenke på covid-19. Jeg ønsker å trekke enda flere folk til Vågsenteret, at det skal være et hyggelig samlingspunkt. Det bygges stadig i Ytre Enebakk og det blir enda flere mennesker som flytter hit, noe som gjør at vi som driver butikker har enda større mulighet til å treffe flere kunder. Markeder er noe jeg ønsker å ha mer av, med blant annet lokale utstillere. Det har vi hatt tidligere og det har vært veldig populært.

– Jeg gleder meg til å starte, men ser at det foreløpig er endel begrensninger på hva vi kan arrangere på grunn av covid-19. Det får jeg ta som en utfordring, avslutter Lill Marita Røkeness.

Powered by Labrador CMS