Det nye handelshuset inkludert leiligheter kommer på 1,2 mrd kr.
Det nye handelshuset inkludert leiligheter kommer på 1,2 mrd kr.

Bygger handelshus på Slemmestad

Schage Eiendom bygger handelshus med plass til mer enn 60 butikker, spisesteder og privat og offentlige serviceforetak, 500 parkeringsplasser og 122 leiligheter på Slemmestad.

Publisert

Utbyggingen gir 56.000 nye kvadratmeter til en verdi på ca NOK 1,2 milliard, opplyser adm.dir. Egil Svoren i Schage Eiendom AS til Retailmagasinet.

Egil Svoren er adm. dir. i Schage Eiendom
Egil Svoren er adm. dir. i Schage Eiendom

– Rortunet Senter ble etabler i 1984, og har siden det ivaretatt et lokalmarked med et trofast kundegrunnlag. Etter 35 års virke var senteret overmodent for fornyelse, sier Svoren. Rammetillatelsen for utbyggingen ble gitt før jul i 2018. Da var det forhåndsolgt 80 boliger. Det medførte umiddelbar igangsetting av hele prosjektet for å ferdigstille boligene til avtalt tid: første kvartal 2022. Handelshuset på 17.000 kvm åpner 1. oktober neste år, sier Svoren.

Gamle Rortunet revet

– Førte steg var å etablere et midlertidig handelspunkt ved siden av byggeplassen. Dette for å opprettholde handelen under hele byggeperioden. Minitunet ble åpnet våren 2019 med 12 butikker. I tillegg til eksisterende Meny-butikk, har Minitunet bl.a. vinmonopol, apotek, optiker, frisører og blomsterbutikk. Sommeren 2019 ble gamle Rortunet revet, og byggingen av det nye kjøpesenteret med 122 boliger kunne starte, opplyser Egil Svoren.

Lang erfaring

Schage har lang erfaring i Handel og har tidligere bygget Bryn Senter i Oslo og Trekanten senter i Asker. I tillegg var Schage i mange år eier av kjøpesenterselskapet Sektor Gruppen frem til dette ble solgt i 2010.

Schage var også eier i kjøpesenterselskapet Salto Eiendom frem til det fusjonerte med Scala Eiendom i 2018.

Scala Eiendom er et av landets ledende utviklingsmiljøer innenfor kjøpesenterbransjen, og har i dag 20 kjøpesentre i Norge. Det er Schage som eier Rortunet, men Scala forestår utleien og skal utvikle kjøpesenteret til et tidsriktig nr. 1 senter i sitt lokalmarked. Pr. i dag er 60% av handelsarealene leid ut, og kun 20 leiligheter gjenstår å selge frem til ferdigstillelsen om ca. to år.

122 leiligheter inngår i utbyggingen.
122 leiligheter inngår i utbyggingen.

Arkitektkontoret bak prosjektet er Halvorsen og Reine AS og det er Insenti AS som er entreprenør for utbyggingen.

Av butikker som kommer på senteret kan nevnes Sport1, Eurosko, Jørbæk, Sunkost, Jernia, Kid, Princess, Zavanna, Atine, Vinmonopolet, Saxen frisør, Røyken Rens, Fuji Sushi, Bakkal, Mester Grønn, Boots Apotek, Rortunet Frisørsenter, Optiker, Kitchn, Norli, lekebutikk, samt , Krogsveen, Sats og legekontor.