Arkivfoto: Morenen kjøpesenter
Arkivfoto: Morenen kjøpesenter

Ledige arealer, men ikke heldystert for Morenen

Morenen kjøpesenter erkjenner, ifølge lokale medier, at de sliter med å få fylt ledige lokaler. Som er situasjonen for mange kjøpesentre i dag. Det er likevel ikke heldystert for Morenen, som inngår i Morenen handelspark. Tvert imot, senteret som klarer seg bra i en ny markedssituasjon, er på offensiven.

Publisert

For fem år siden var det florisante tider. Senterleder Adrian Sellstrøm opplyste til Smaalenenes Avis 2014:

«Morenen Kjøpesenter har mer enn dobbelt så stor økning som de største sentrene i landet.

– Vi har hatt en vekst på cirka 7,1 prosent første halvår mot samme periode i fjor, og det er vi godt fornøyde med, sier ny senterleder på Morenen, Adrian Sellstrøm.

Morenen har i overkant av én million besøkende i året, og ifølge Sellstrøm kommer kundene tilbake.

– Vi har stabile tall og mange trofaste kunder. I tillegg har vi alt på ett plan, med parkering foran, så det er lett tilgjengelig for mange. Det bidrar nok til at det er attraktivt og komfortabelt å handle hos oss.»

Skjer veldig mye

I dag er markedet mye tråere, og Morenen har altså ledige lokaler som ønskes fylt opp. Samme senterleder kommenterer overfor Retailmagasinet: – På vegne av butikkene på senteret, kan jeg si at de selvsagt håper på nye naboer og kolleger innendørs, nå som mye av det man lenge har ventet på utendørs er på plass. Sist uke åpnet McDonald's Morenen ute på plassen, Det var en stor suksess. I mai åpnet Jem & Fix, samt Biltema som åpnet julen 2017. Nå står Thansen for tur. I tillegg åpnet hotellet Scandic Brennemoen i nabolaget i fjor høst, så det skjer veldig mye i området for tiden.

McDonald's Morenen, som åpnet helt nylig ute på plassen, er blitt en stor suksess. (Foto: Morenen kjøpesenter)
McDonald's Morenen, som åpnet helt nylig ute på plassen, er blitt en stor suksess. (Foto: Morenen kjøpesenter)

Det sier Adrian Sellstrøm i dag, og føyer til: – Omsetningen på senterethar gått opp hvert år, selv med ledige lokaler, takket være trofaste kunder og flere nyetableringer ute.

Har plass til flere

Pål Saga: – Detaljhandelen har sine utfordringer. (Foto: UNION Eiendomskapital AS)
Pål Saga: – Detaljhandelen har sine utfordringer. (Foto: UNION Eiendomskapital AS)

Hva gjør dere konkret, og hva slags leietakere ønsker dere? Eiendomssjef Pål Saga i UNION Eiendomskapital AS, som står for utleie og ledige lokaler, svarer: – Vi er i kontakt med de ledende butikkjedene i Norge og håper selvsagt på at flere vil etablere seg på Morenen. Det er noen ledige lokaler i senteret og vi jobber hardt hver dag for å få leid ut disse. Men det tøft om dagen og detaljhandelen har sine utfordringer.

Handelsparken retter seg til familien, barnefamilien ikke minst, og vi håper at etableringen av McDonald’s vil bidra til å styrke vår posisjon. Vi gleder oss over de nye etableringene på Morenen og har fortsatt plass til flere nye aktører.

Morenen handelspark

skriver sin historie tilbake til 1976 da Coop etablerte sin andre butikk i Norge akkurat her. Beliggenheten ved E18 på Slitu innebærer et nærmarked på 65.000 beboere som nås med 30 minutters kjøring. Området er avsatt i fylkesplanen for Østfold som ett av seks avlastningssentre for handel i Østfold.

Siden Coops etablering har handelen blitt utvidet til å bestå av Morenen Kjøpesenter samt en nyetablert Biltema-butikk, bensinautomatstasjon (Shell Express), McDonald’s og Thansen skal i løpet av året åpne sine butikker i handelsparken. Det jobbes kontinuerlig med å fylle de over 120 målene med handelstomt som FagerStad besitter.

Scandic Brennemoen Hotell åpnet i september 2018 med 100 rom og stor konferansekapasitet.

(Kilde: Hjemmesiden)

 

Morenen kjøpesenter

Lokalisering: I Morenen handelsprark på Slitu, kloss opptil E18, midt mellom Askim og Mysen. I hjertet av Indre Østfold er det kort vei til Mysen (5 km), Askim (7 km), Oslo (55 km) og svenskegrensen (40 km)

Kort historikk: Morenen kjøpesenter ble åpnet 16. september 1976, den gang var det ingen andre enn Obs her. I 1990 ble bygget vesentlig utvidet og fikk navnet Morenen kjøpesenter. En ny, stor ombygging fant sted i 1994, og i 2001 ble senteret utbygd med Coop Obs Bygg. I et nytt byggetrinn i 2007 ble senteret ytterligere utvidet og modernisert og gitt et estetisk løft, hvor spesielt inngangspartiet er fremhevet. Pr. i dag er senteret på 14.500 kvm og rommer nærmere 20 butikker/leietakere.

I november 2017 åpnet Biltema sitt nye varehus ved siden av.